Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.05.2025., 15:27   #80776
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Najgore što će ti se dogoditi je da zbog biciklističkih staza od sebe doma do bilo koje druge točke u gradu, moraš ići duljim putem nego što si navikao (to pod uvjetom da zatvore neke dijelove za automobile koje bi inače koristio za tu rutu).
To je ono što raspravljamo, zašto kolege spominju da za dugoročno bolja rješenja moramo "pojest" dio komocije toga da se prioritiziraju auti.
Ono što se dešava jest da se stvaraju gužve u gradu koji ionako ima gužve, a zbog biciklista, koji ne koriste trake za bicikle u mjeri u kojoj koriste auti.

Dobije se što se dobije.

Gužva.

Želimo li još ekstra gužve? Ja ne.

Dakle, ideja za zatvaranje traka za aute, a otvaranje za bicikliste je naprosto protivna zdravom razumu.

Po zimi jeseni vidim doslovno 0, riječima nula, biciklista koji koriste te trake. I vi bi još tih traka sa nula biciklista?

Po ljeti istina vidim ih 8 u tih 8km do posla, tu me imate. Vidim isto oko 500 auta na putu do istog.

Ajmo radije ovako.

Prvo neka biciklisti dobiju kulturu vožnje bicikla bez da svi vozači i pješaci ih imaju poriv nabiti, pa onda možemo o nigdjezemskoj, švabiji, briselu i ostalim "kulturama".

Biciklisti NISU zaslužili da im se omogući vožnja i zatvaranje traka za aute, seljaci kakvi jesu. Ne svi naravno.

Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 20.05.2025. u 15:32.
Deamon101 je offline   Reply With Quote