Citiraj:
Autor Juice
Ovo što kažeš, a boldano pogotovo.
Neki dan se vratio iz Munchena, proveo gore tjedan dana. Javni prijevoz nemam pogovora, koje god vrste, vozi super. I čisti su.
Bicikli, koriste ih puno. U prometu ih ni ne primjetiš jer imaju svoje trake. Ljudi s djecom zakače one Thule prikolice na bicikl i djeca unutra.
Prometne gužve u rush houru ima naravno.
Al nakon tih par dana čini mi se da ljudi gore vode lijep život i razumijem ljude koji odu gore i ne vrate se, bome i meni je došlo.
I da, BMWa ima na svakom ćošku, i bome se naiđe na lijepih primjeraka.
|
Upravo to!
Odeš u ove sređene Europske metropole i vidiš kako to sve može funkcionirati kad se stvari odrade kako spada.
Bili u Zurichu 2 tjedna - potreba za autom mi je bila 0.
Sjedao u auto samo kad mi se điralo van grada, ali i to se dalo većinom riješiti sa vlakom.
Citiraj:
Autor Juice
Ne znam gdje je kod nas zapelo s razvojem javnog prijevoza i infrastrukture. Od revolucije i uvođenja tramvaja prije više od 100 godine došli do toga da skoro ti isti tramvaji još voze po istim prugrama. A da, vjerojatno rođo, ekipa i svi ostali sa svojim džepovima nauštrb razvoja
|
Citiraj:
Autor zgmmax
Zapelo je u đepovima podobnih
Nažalost, vidi se i tu u temi, da ekipa želi promjene al kad se počinju uvađati onda im je sve problem. takav nam je mentalitet
Imamo gradonačelnika kojem zamjeraju farbanje klupica i cesti, a lik je financijski stabilizirao grad i nema niti jednu aferu. Ove umjetno pumpane ne doživljavam
|
Ja stvarno ove proše 4 godine vidim kao uvod u puno bolju budućnost u Zagrebu (općenito, ali pošto su tema auti - ovdje se držim toga

.
U naredne 4 godine vjerujem da će se napraviti značajniji pomaci.
Po najavama (od čega se na većini već startalo): povećanje broja tramvaja/novi tramvaji, proširenje tramvajske mreže, promjene u prometu tako da se što više smanje dijelovi gdje tramvaji nemaju ekskluzivu na svoju traku, dodatna pobošljanja na križanjima i semaforima tako da dodatno ubrzaju tramvajski prijevoz...
Sve to skupa će pozitivno djelovati na broj ljudi koji će htjeti koristiti javni prijevoz, jer bit će im bolje, jednostavnije i brže od vlastitog auta.
I onda to iskombinirati sa velikim javnim garažama na bitnim dijelovima u gradu, odakle lako, brzo i jeftino možeš javnim prijevozom do centra - di ćeš bolje.