Citiraj:
Autor PR3DA70R
Zvuči jako primamljivo. Hvala kolega.
Za budžet od 7000-8000. Da gledam u tim okvirima uopće ili da se ne zamaram?
|
Probaj pogledati malo koji ti auti uopce ulaze u budzet, sigurno bi neku Skodu nasao u tom budzetu... Tu imas troskove unosa vozila koje placas carini i stajaznam sta sve ne... A samu proceduru unosa vozila (to ti je ko uvoz, samo iz EU drzava) mozes i sam odraditi i sve je opisano u dokumentaciji i nije tesko...
Sto se tice dovoza vozila, imas opciju A - sam otici po auto i dovesti ga natrag, no to je meni malo tlaka i nis ne bih ustedio jer bi em potrosio na gorivo, autoputeve, nocenja, zoll tablice, itd... Opcija B - dogovoriti sa nekim auto-transportom da ti pokupe auto i dovedu do ispred ulaza u kucu/zgradu... Meni su AC Horvat to odradili za 500EUR, s time da su auto pokupili u Flensburgu koji je na sjeveru Njemacke, blizu granice sa Danskom... Racunaj da auto koji kupujes ovako na 'nevidjeno' je prakticki ista stvar kao da kupujes u nekom salonu pa probas testnu voznju, no dobijes neki drugi auto koji je dosao ispod cekica... Otidjes tu lokalno u neki salon pa napravis testnu voznju tog modela koji te zanima i onda ga kupis gore u Njemackoj...
Kod mene je situacija ovako isla:
1. Odredio sam si budzet
2. Na Audi Boerse sam si nasao auto koji me zanima
3. Zamolio sam ekipu sa servisa da nazovu gore i (s obzirom da pricaju Njemacki) da se malo raspitaju o autu. Decki su nazvali, dobili broj sasije, provjerili kod Zubaka, auto je bio tiptop i sve cisto, unfallfrei.
4. Nakon toga su mi rekli - gle, nazovi gore i dogovori cijenu i trazi da ti posalju ponudu po kojoj ces platiti
5. Odradio sam sa prodavacem Whatsapp video poziv, pokazivao mi je auto izvana/iznutra, nije sad to neka kvaliteta, ali je napominjao cijelo vrijeme da je auto za nepusace (doslovno nije uopce imao upaljac ni pepeljaru)
6. Dogovorio sam sa prodavacem cijenu i zamolio da mi posalju ponudu
7. Dobio ponudu, otisao u banku, napravio konverziju HRK u EUR i platio po ponudi
8. Poslao potvrdu placanja i zvao servis da pitam sta dalje
9. Dali su mi kontakt od AC Horvata da se dogovorim oko transporta
10. Zvao AC Horvat, ovi rekli 500EUR da otidju po auto, ja pristao, dobio ponudu, platio, superdivnokrasno
11. Iz AC Horvata pitali da li imam sredjenu papirologiju za preuzimanje vozila tako da oni mogu preuzeti vozilo. Od nekoga (da li AC Horvat ili prodavac) sam dobio PDF koji sam trebao potpisati i vratiti nazad pa sam tako i napravio.
12. AC Horvat osli po auto i dovezli ga do ispred zgrade. Auto prakticki nov.
13. Nakon toga su mi sa servisa dali kontakt od nekog lika sa carine jer auto nisam mogao po carinskim tablicama uvesti posto se ovaj model u ovoj kombinaciji nije nikada prodavao u Hrvatskoj. Tako da sam morao ici na carinsku procjenu pa smo se tu dosta zivkali dok smo skuzili gdje trebam ici.
14. U Eurohercu sam dogovorio da mi pripreme trodnevno osiguranje i kasko osiguranje zajedno sa probnim tablicama tako da mogu sa autom otici do carine na procjenu.
15. Pokupio probne tablice i osiguranja, sjeo u novi auto i otisao na procjenu na carinu.
16. Na carini se prijavio, lik dosao i rekao gdje da odem parkirati auto, izasao on, poslikao auto, poslikao metalnu plocicu sa podacima o autu, kilometrazu i stajaznam sta mu je sve bilo zanimljivo.
17. Nakon par dana na mejl dobio rjesenje kolko moram platiti troskove unosa vozila. Sve to platio i sa papirologijom otisao na tehnicki registrirati auto i pokupiti plocice.
Eto... Nije tesko, samo je malo tlaka ako nikad nisi radio... Da idem sad drugi auto kupovat, znao bih puno bolje sto gdje i kako...