ja sam uvoz radio "sam", a pod navodnicima sam jer sam imao kontakt iz Njemacke koji je preko poziva provjerio vozilo i odradio prvu osnovnu komunikaciju s njima, a nakon toga sam ja komunicirao s njima sve do uplate. dovoz sam platio i dalje rjesavao papirologiju
ovo govorim samo da imas otprilike uvid - 550 EUR je bila dostava iz Falkenstein, Germany (relativno daleko i nije bilo "usput" nijednom prijevozniku) i to je sve sto sam platio sto se tice necijih usluga i to je bilo 2022., a dostave iz npr. Munchena je bila cca +-400-450 EUR
ajmo rec da bi danas onda cijena dostave bila mozda 700 EUR, 650?, stvarno bubam, mozda netko ima bolji uvid kolko bi bila dostava recimo Munchen, ispada da si uzimaju cca 500 EUR za usluge?
meni je to nakon prvog iskustva previse i opet bi uvozio sam, jer stvarno nije komplicirano i sve su informacije dostupne po forumuma, ali opet, ja sam imao prvi kontakt s kucom s nekim tko prica Njemacki, ako ista znaci.
recimo da bi nakon sto sam to prosao "sam" dao maximalno 300 EUR za te usluge u 2025.