Iskreno da kupujem nov auto uzeo bih Daciu (ili bilo koji drugi jeftilen auto) u obzir baš zato što je jeftinija od više manje svega ostalog na tržištu a i s obzirom na svu modernu opremu kojima trpaju moderne aute - Dacia je jedan od proizvođača koji je ima najmanje. Ali meni puca ona stvar što će ko misliti, kupit ću auto za sebe ne za druge i želim što manje trošit na njega. Dosad sam iskreno imao (dakle ja sam zaradio novce i platio) 2 auta, prastaru Corollu 1.4 (1998) i Megane 1.5 dci (2010), svaki je bio (dosad) cca 5-10 godina kod mene, svaki je okrenuo 200k+ km i iako sam vozio skuplje i luksuznije aute (službeni, renta-car) ne pada mi na pamet posezat dublje u vlastiti žep za auto nego što je potrebno - a tu mislim ne samo na cijenu auta nego i na održavanje istog. Niti sa japancem niti sa francuzem nisam imao vanrednih popravaka, jednom godišnje provjera kod mehe i obvezno bar zamjena ulja i uljnog filtera i više manje to je to. Sjećam se kako su me svi od familije do frendova znali zezat nakon godine dana u DE da kad kupujem BMW, pa da svi koji su prešli raditi van su za godinu dana neku bijesnu pilu kupili. Fućkaš to. Najlakše je stavit potpis na papir pa se kur*it. Svatko ima svoje prioritete u životu. Tko si može priuštiti neka, ali čovjek treba biti realan. Hrvati su nažalost poslovično takav mentalitet da se moramo pokazati i trošimo van svojih mogućnosti jer "kaj bu sused rekel" ili "pa ne imal sused vekšeg od mega, v**g ga j**i *".
*zagorski zdravoseljački : "neće imat susjed onu stvar veću od moje..."