View Single Post
Staro 17.05.2025., 09:44   #975
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Stvar je pretpostavljam subjektivne prirode. Čak i 2x MFG dodaje latenciju kao da igraš online preko ISDN-a
Ako ti to ne osjetiš -> odlično. Pretpostavljam da ovisi i o igri. No generalno gledano treba imat u startu 100 fps-a da to ima nekakvu primjenu jer se onda interni realni render time povećava tak da pravih frejmova imaš manje nego bez mfg-a. Mislim ima to valjda svojih primjena, ali nvidia je to sve skupa dosta đubretarski prikazala kao nešto što uopće nije, no na to smo već valjda navikli.
Nvidia je po običaju prodala "muda pod bubrege", ali u načelu MFG nije uopće loša stvar, čak i na ovoj slabašnoj rtx 5060 ti.
Konkretno u novom Doomu i Black ops 6 kampanji (nije MFG nego obični) povećanje latencije nije drastično primjetno, točnije moram tražiti razliku, a u samom gameplayju nakon 5 min više uopće ne kontam jel bolji ili lošiji odaziv, ali ok, možda ja jednostavno nisam osjetljiv toliko na to kao netko drugi.
Zanimljivo kako mi recimo u Doomu sa fps counter implementiranim u igri čak pokazuje veći odaziv kada je ugašen MFG, nekih 15 ms, a kada ga stavim na x4 bude 7-8 ms, sad ne znam jel im taj mjerač krivo broji ili što.
Uglavnom u Doomu jako lijepo radi MFG, a nadam se da Nvidia još to popegla u budućnosti, pa bude joiš bolje.
slavonac90 je offline   Reply With Quote