Netko je već u drugoj temi pitao,ali pošto je ovo tema baš za mesh da napišem iskustvo vezano za Fritz mesh. Pošto svaki fritz (skoro svaki malo noviji ROUTER) podržava mesh preko wifi-ja i preko kabla probao sam spojiti 2 komada 7490 na ONT. Ne zanima me verzija wifija jer mi u pravilu svaki mob radi odlicno i sa starijim wifi5,sasvim dovoljno je i da mi uhvati 30 mbit za ono sto mi treba. Sve se lako pospaja ali kad je mesh ukljucen,za one koga zanima, brzina na mobu padne na 20-30 cim se malo udaljis od bilo kojeg uređaja. Zadnji Fw,inernational modeli oba. Pošto sam probao i 7530 cisto da otklonim sumnju u model 7490, ista stvar. U pravilu sve radi solidno kao svaki drugi custom home dummy "mesh",mada bih to više stavio u "router plus pojačivač" iskustvo. Tko ne zeli ulagati a treba mu ok mreza po stanu, dva rabljena fritz-a ,jedan kao glavni wan u ont,odradi posao za po doma. Probao i preko kabla, radi malo bolje, sve u svemu,neloše kao "cheap mesh". Jedini plus u odnosu na ostale sisteme je što je stabilno i ne treba reset svakih par dana kao npr jeftini tplink router plus pojačivač.
Da nadodam,probao sam i pojačivač od fritza 3000AX,nisam dobio ništa i prodao ga ,možda je problem i u master-u,jer 7490 nije baš najnoviji model a pošto je taj repeater skup,radije uložim više u "pravi mesh".
Za sada stoji tako dok ne ubodem neki bolji sustav, jer mi fritz kao wan router na optici radi jako dobro.