View Single Post
Staro 16.05.2025., 19:47   #972
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor slavonac90 Pregled postova
Ne bih se naš složio s ovim u vezi FG, jer FG je meni osobno odlična stvar, diže dosta FPS uz dizanje latencije koje je gotovo neprimjetno na postavkama x2 i x3, dok je na x4 već dosta primjetno tako da ću tu zadnju opciju zanemariti.
Meni osobno je to za SP igre odlično, dok ću ga u MP svakako gasiti jer ću isti FPS dobiti spuštanjem postavki, a ne želim imati u primisli da sam loš zbog FG.
Jučer baš isprobao i Doom novi te dobijem 110-120 fpsa na 4k, DLSS performance, FG x3, Ultra detalji...izvedba je odlična i ne primjetim neku razliku što se tiče odaziva kada je FG ugašen ili podešen na x3. Puno gora situacija je zapravo kada je ugašen jer je fps na 60, a ovako bude na 100+.
Uglavnom, kao što je netko već spomenuo, sve ide prema tome da se grafičke upgrejdaju sve više softverom i novim tehnologijama, dok će pomak u rasteru biti sve manji i manji...dakle htjeli mi to ili ne prihvatiti, ovisimo i ovisti ćemo o upscalingu, lažnim frameovima itd., osim ako nam nije opcija izvaliti 2000 eura za grafu.

Stvar je pretpostavljam subjektivne prirode. Čak i 2x MFG dodaje latenciju kao da igraš online preko ISDN-a
Ako ti to ne osjetiš -> odlično. Pretpostavljam da ovisi i o igri. No generalno gledano treba imat u startu 100 fps-a da to ima nekakvu primjenu jer se onda interni realni render time povećava tak da pravih frejmova imaš manje nego bez mfg-a. Mislim ima to valjda svojih primjena, ali nvidia je to sve skupa dosta đubretarski prikazala kao nešto što uopće nije, no na to smo već valjda navikli.
Exy je offline   Reply With Quote