Iz iskustva, vlastitog i od frendova:
Pobrini se odmah za obradu špaleta. Većina firmi ti to ne radi nego moraš sam ganjati okolo. Kod mene nisu puno oštetili, ali kako imam termofasadu svejedno smo dali naknadno profi obraditi, oko prozora sad imam onaj kao tanki okvir, ali je fasada navučena i nema curenja vode i sl. kao što se zna dogoditi kad krpaju svakako.
Radi zvučne izolacije odi na 3 stakla, osjeti se.
Vjerojatno ćeš morati uzeti i punjeno plinom, na tome dignu malo cijenu, ne znači ti ništa za toplinsku (ionako iscuri kroz x godina), ali kako su meni objasnili - ne da se ovima u tvornici raditi bez punjenja

Pitaj ako ideš na 3 stakla ako imaš kakva veća vrata da ti stave dobre pante.
Stolarija s 3 stakla je stvarno teška, a znaju ušparati pa staviti neke obične pante

Da, ako ti zidovi nisu nešto nećeš dobiti puno na toplinskoj izolaciji, ali računa da će ti stolarija trajati godinama, a nekad kasnije možda i kakvu izolaciju nabaciš.
Prouči i pitaj ekipu (ako znaju, a ima ih koji ne znaju) kako se podešavaju panti i brtvljenje, da znaš sam kasnije po potrebi pritegnuti ili otpustiti.
Provjeri sve nakon ugradnje, a prije nego majstori odu kako se otvara, da nigdje ne struže ili pušta.
Odi obavezno pogledaj negdje taj profil koji misliš uzeti da vidiš koliko je debeo i kako to izgleda. Najprije zbog WAF faktora, a onda i da ti se ne smanji prozor, bolji okviri su deblji i širi i ostane ti manje stakla nego s drvenim okvirima. Imaju svi proizvođači i tanjih, elegantnijih profila.