Imam neku dvojbu/trojbu sto koputi za rack oramr.
Trenutno imam Tower verzije APC 3000VA (2700W) i APC 2200 (1980W) i rade super i stvarno nemam zamjerki na njihov rad (u manjem sma mjenjaqo baterije nakon 6 godina u vecem jos nisu dosle na red ali on je 2.5 god noviji).
Sad gledam dva komada od 2500-3000W jedan od cca 2000W za rack ormar (moj OCD mi ne dozvoljava da ubacim Tower verzije UPSova na dno Racka za stalno (za privremeno cu morati dok ne kupim Rack verzije ali...)) i jedina zamjerka kod APCa mi je cijena

: Pa se pitam jel ima netko preporuku za nesto te klase (online UPS sa peglanjem napona).
Gledao sam Eaton 9SX 3000i koji je isto 2700W kao i moj APC ili buduci APC ali za cca 500 EUR manju cijenu od APCa sot niej malo na 2-3 komada.
APC ima neki Smart cloud software za monitoring (PowerChute na tim novijim smart verzijama ne radi po defaultu a dodatna mrezna kartica je skoro 300 €).
ALI kvaka je da taj cloud account vrijedi 3 godine free (u cijeni uredjaja) a nakon toga se placa pretplata. Pretplatu za UPS defitivno ne zelim placati (dosta mi je Adobeova pretplata

) tako da ili ostaje "dumb" opcija ili nesto drugo poput Eaton UPSa ?
Eto ako neko ima sta za dodati/predloziti slusam

.
Naravno uvjet je da se baterije mogu zamjeniti lagnao nakon 3,4,5,6 godina kolko ce vec trajati. To bi trebalo biti standarndo u toj klasi ali nije na odmet spomenuti

.
I da, obavezno trebam barem jednu C19 uticnicu na svakome (bilo bi super da su dvije ali ok jedna ce proci nekako jer ova novija napajanja 1500W+ su sva C19/C20 utikaci a ne C13/C14)
P.S. Eaton bi po specifikacijama trebao biti tishi (kad ventovi rade full) tj. 45dB dok je APC 53dB premda to bude tako glanso samo ka dje na bateriji/nestane struje, inace su dovoljno tihi pa pretpostavljam da mi to nece biti problem (ionako se ne cuje nista u odnosu na 10GPUova i 25 fanova dok to sve radi u full pogonu

)
Thx
Ove model sam gledao:
APC 2200VA
APC 3000VA
EATON 3000VA