View Single Post
Staro 15.05.2025., 12:10   #101
daki
amigo
Moj komp

daki's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
Razumijem, ali kako sam pisao gore, cijeli "sustav" je ovisan samo o glavi, u ovom slucaju BNT165. A za to ima svih rezervnih dijelova i uputa.
Nije li najbitnije u svemu koliko ima ionsko-izmjenjivačke mase za pročišćavanje. Kad sam se raspitivao za omeksivače jedan majstor mi je rekao da ovi jeftiniji imaju malo te ionske mase koja ima vijek trajanja oko 5god. Dok ovi malo bolji, Bosch, Viessmann itd imaju 20kg ionske mase i to moze trajati 20 god.

S obzirom na to na kraju sam uzeo Viessmann Smart Duo koji ima i karbonski filter za prociscavanje.

Inače se cijela priča čini kao snake-oil, skrivaju se specifikacije, a i kad majstore pitam koliko to ima koristi, ni sami ne znaju kaj reći. Kod mene je napokon ugrađen i mogu reći da je vidljiva promjena. Voda ima bolji okus, kamenac više ne ostaje na sanitarijama. Problem je da 2 mj nisam nikog mogao naći za ugradnju po normalnoj cijeni. Vodoinstalateri bezobrazno deru cijenama, ponude su mi bile od 350 do 1200€ za spojiti par cijevi.

@c-shadow
Bosch ima nekih manjih modela, ima i EcoWater na stranici manje modele za stanove. Kad samo što sam za EcoWater dobio duplo skuplje ponude nego za npr. Viessmanna
daki je offline   Reply With Quote