HRT3 jašem i dalje
Nepovratno/Irreversible 2002.
brutalan film, malo i težak za gledanje ne samo psihološki, nego zbog vrludajuće kamere koja stalno se vrti posvuda i gleda u strop. Vincent Cassel, divlji i nadrogirani, i Monica Belluci, Monica je bomba samo takva. Vrsta filma koju treba gledati dva-tri puta jer je radnja počela od kraja, pa se neki detalji propuste, no samo dodaju mučninu filmu.
Addiction 1995.
Od abela ferrare, nekakva kombinacija kritike filozofije i vampirskog filma, tak, ima nekih fora dijaloga tj. više ko monologa polu-poludjele glavne glumice, no po meni je trebalo to nekak bolje odradit. Crno Bijeli! Christopher Walken u manjoj ulozi, al odličan ko i uvijek.
Uličarka (La marge)
nekakav erotski film od V. Borowczyka sa Sylviom Krystel i zgodnjikavim Joe D'allesandrom, nije loše al pati od "Svećenikova Djeca" efekta na kraju, gdje se u 5 minuta preokrene cijeli film na glavu s jednom tragičnom forom ubačenom. Tj. možda je ta fora čak i ranije najavljena al je ja nisam skužio pa me iznenadilo, znači opet bi trebal 2x gledat - no nije baš toliko vrijedan proučavanja.