Citiraj:
Autor Nikky
Fino sjedi i ispravi imena fajlova:
- bez razmaka, stavi - ili _
- bez čćžšđ
pa onda vidi rezultat.
|
Ma ovo je samo primjer koji sam na brzinu izvukao. Ne radi niti na nekim normalnim dokumentima koji su po PS-u imenovani, i koji su na putanjama isto tako ispravno imenovanim.
Citiraj:
Autor domy_os
Ako dobro vidim, pristupaš preko computer namea? Probaj otvoriti share preko IP adrese. Slično sam doživio i kad je za DNS server bio postavljen neki 3rd party pa sam stavio IP routera i bilo je sve u redu.
|
Probao sam i preko IP adrese direktno, ali isto pokazuje.
DNS server je postavljen svima da je 8.8.8.8 defaultni, a zatim drugi je IP routera. Budem probao još zamijeniti pa da vidim da li tako radi.
Citiraj:
Autor Pupo
Dramite oko čć, pa nije ovo devesprva više 
Ovo za fejk ekstenzije, treba pogledat, mozda je nesto hidden i probati kliknuti ono show extension(brijem da je to upaljeno već iz screenshota)
Neznam dal imate, ali ako nemate domenu, fileshare u multikorisnickom okruzenju bez domene je recept za katastrofu :/
|
Domenu nemamo, nije nam trebala niti je itko imao volje/znanja slagati istu. Ovaj lokani share nam je sasvim dovoljan jer većina stvari je online u cloud-u. Lokalno su neke starije stvari i radni file-ovi kojima treba ovako povremeno pristupiti.
Citiraj:
Autor Nikky
Nije drama osim kad ne radi / pravi probleme.
Bolje da postaviš pitanje: Zašto je tako teško pridržavati se ova 3 "pravila" ?
|
A nije problem se pridržavati osnovnih pravila, ali surađujemo sa jako puno dugih ureda i državnim instituacijama i dobivamo na stotine dokumenata, pa da netko to sve zaprimljeno ide preimenovati starno bi se gubio cijeli radni dan. Isto tako neke dokumente/foldere niti ne smijemo mijenjati imena, ili putanje, jer ih nakon dorade iste šaljemo natrag, pa ako njima ne "sjedne" na lokaciju di treba, onda imamo problem.
Inače stvarno Win10 nemaju nekih problema sa našim znakovima u imenu i sve radi kako treba.
Jedino je ovo najednom se počelo pojavljivati, odnosno tek smo sad skužili da se ne vide svi dokumenti. Da li bi to moglo biti zbog količine dokumenata na računalima? Jer baza se stalno povečava i dokumenata je sve više i više. Ili neki drugi razlog postoji?