View Single Post
Staro 11.05.2025., 16:19   #2038
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova

Summa summarum, lako je kritizirati, razumijeti je teško.

To sto je njima jedan sistem na mobilnoj i desktop varijanti je bug a ne feature. Ja nit zelim nit imam razumjevanje za nelogicne poteze samo zato sto sistem dijeli mobilnu platformu. Ne mozes praviti isti UI za male ekrane koji se koriste rukama i power usere i ocekivati isti UIX. Mobilna i desktop verzija se MORA razdvojiti. Nije mi jasno kako to nisu skontali jos kad su peije skoro 30 godina imali isti UI na PDA uredjajima pa si bio forsiran koristiti olovku jer je sve bilo sitno kao da PDA ima mis. Ali nemaju oni osjecaja jer im je farmanje podataka, trpanje reklama u Start i screenshotanje sa recall mog desktopa.. prioritet.

Covjek bi rekao da su naucili lekcijutako sto su sa win8 interfejsom zakopali najveci mobilni brend, Nokia. Ali historija se ponavlja.

Ja cekam da vidim sta ce se desiti nakon 10-og mjeseca. Ako godisnja licenca za sigurnosne update ne bude kostala preko 50 dolara, vracam se na win10. Sa 11 nemam jedan jedini benifit. Ni za posao ni za igranje. Ni u performansama a definitivno ne sa navigaciom.

Kad se uzme insider program, microsoft se pola decenije.. znaci pola zivotnog vijeka jednog operativnog sistema, vrti u krug dok sistem i dalje ima djecije bolesti. Tek sa 24h2 su se malo uozbiljili dok po najavama 25h2 nece biti nista spektakularno.

Sorry za dugi post ali ulazimo u petu godinu sistema koji se osjeca kao da je u beti. Ovo je iz perspektive 5 racunara na poslu i dva kod kuce. Plus laptop. Comeone man..