Prelazim sa Intel 3th Gen (i5 3330, Asrock Z77 Pro 4, 2x8Gb DDR3) na AMD AM5 (Asus B840M-A-CSM, R5 8600G, 2x16Gb DDR5 5600MHz) platformu i sa W10P na W11P pa imam problema.
Napravio sa slijedeće:
1. klonirao sam W10 sa SSD-a (Samsung Evo 850 240Gb) na M.2 (Samsung 980 Pro) kojeg sam stavio u novu mbo. Komp ode direktno u BIOS i napiše na ne nalazi boot device. U BIOS-u se vidi disk, ali ne boota.
2. klonirao W10 na SSD SanDisk 240Gb pa njega uštekao u novi komp. Ista priča - vidi disk, ali kaže da nema boot diska.
3. na tom istom SSD klonu, na starom kompu ušao u Safe Mode i deinstalirao sve drivere. I opet isto.
4. na SSD klonu bez drivera pokušao napraviti update na W11 (znate ono kada prije instalacije ponudi clean install ili update). U BIOSu opet kaže da nema boot diska i pokušava instalirati nove winse tj. stare ne vidi. Kada odem u Troubleshoot i Repair Startup, kaže da mi ne može pomoći.
Kloniranje sam vršio sa Strelec USB-om, prvo sa Acronis True Image, a onda sa EaseUS ToDo Backup.
Mogao bih napraviti clean install, što bi bilo i najbolje, ali onda moram opet sve instaliravati nanovo što mi je malo tlaka.
I kako u tom slučaju prebaciti user/pass, MS Account podatke i staru W10 licencu na W11?