View Single Post
Staro 07.05.2025., 23:02   #6737
=EVO=
Registered User

=EVO='s Avatar

Datum registracije: Nov 2023
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Koji ONT imaš i gdje si ga nabavio? I ja bi probao svoj ONT. Trenutno bridge sa Innbox G23 + switch sa VLAN-ovima + Mikrotik, telefon se ne koristi. Volio bi vidjeti parametre "linije"
Imam G7, vidim i ovdje da ga većina koristi. Ne sjećam se di sam ga kupio, ali vidim na nabavi.net da ga imaš u Senetic-a za OK novce.

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
šta će ti tvoj ont? osim za rezervu?
imalo bi smisla da imaš sfp gpon ont, pa ajde. ovako je to samo identičan uređaj kojem treba napajanje.

ps - ja sam si za 10 eura uzeo neki ZTE , i isto najnormalnije radi na iskonu. uzeo sam ga više za rezervu da ne moram čekati ako mi rikne originalni ont.
Pa imam ga već i s njim pripadajuće PoE napajanje - što mi je kritično jer na mjestu gdje je ONT nemam struje. Ovako se napaja preko glavnog switcha koji je na UPS-u. Dok bi za Huawei morao kupovati novi PoE splitter jer je on na 12V. A taj će sad, kako si spomenuo, bit rezerva.
SFP mi je bila želja i najbolja opcija, ali jbg, do mog ormara s opremom u kući dolazi sve (coax, utp, parica) osim optike, a iskreno nebi sad za sve pare opet bušio po kući. Pogotovo kad u garaži di mi je spoj optike imam nekoliko UTP kabela - i taj segment mi je na 2.5Gbit, tako da ima "lufta" i ako bude trebala veća brzina.
=EVO= je offline   Reply With Quote