Citiraj:
Autor dakky
Koji ONT imaš i gdje si ga nabavio? I ja bi probao svoj ONT. Trenutno bridge sa Innbox G23 + switch sa VLAN-ovima + Mikrotik, telefon se ne koristi. Volio bi vidjeti parametre "linije" 
|
Imam G7, vidim i ovdje da ga većina koristi. Ne sjećam se di sam ga kupio, ali vidim na nabavi.net da ga imaš u Senetic-a za OK novce.
Citiraj:
Autor jp_rv
šta će ti tvoj ont? osim za rezervu?
imalo bi smisla da imaš sfp gpon ont, pa ajde. ovako je to samo identičan uređaj kojem treba napajanje.
ps - ja sam si za 10 eura uzeo neki ZTE , i isto najnormalnije radi na iskonu. uzeo sam ga više za rezervu da ne moram čekati ako mi rikne originalni ont.
|
Pa imam ga već i s njim pripadajuće PoE napajanje - što mi je kritično jer na mjestu gdje je ONT nemam struje. Ovako se napaja preko glavnog switcha koji je na UPS-u. Dok bi za Huawei morao kupovati novi PoE splitter jer je on na 12V. A taj će sad, kako si spomenuo, bit rezerva.
SFP mi je bila želja i najbolja opcija, ali jbg, do mog ormara s opremom u kući dolazi sve (coax, utp, parica) osim optike, a iskreno nebi sad za sve pare opet bušio po kući. Pogotovo kad u garaži di mi je spoj optike imam nekoliko UTP kabela - i taj segment mi je na 2.5Gbit, tako da ima "lufta" i ako bude trebala veća brzina.