Citiraj:
Autor John Creasy
momci dajte molim vas ako se može ponovit kako ide s automaticima .. nisam nikad vozio ali dobro dođe za zapamtiti da ne bi bilo belaja s mjenjačem..
znači slično kao na manualu kad je ugašen auto, i ubaciš u prvu brzinu na uzbrdici i pustiš da mjenjač koči auto - to je loše.. to bi bilo da ubacim u P kad stanem ili? (ona neka polugica koja se može sjebat).. nezz evo taj automatik mi je špansko selo kao kad sam počeo polagat pa se brinio kako ću se ja sjetit u vožnji u kojoj sam brzini 
|
Kad si na uzbrdici/nizbrdici onda radis sljedece sa automatikom (ma i sa rucnim mjenjacem isto):
1. Stisnes noznu kocnicu i drzis da se auto ne mice s mjesta
2. Dignes rucnu (povuces tu P polugicu, mora se upaliti)
3. Pustis auto da 'nalegne', bude se on malo pomaknuo
4. Prebacis u P (parking) na mjenjacu
5. Ugasis auto
Citiraj:
Autor John Creasy
u redu kad je ugašen.. a kad je recimo semafor i kosina? tj u vožnji si.. tu se može sjebat ta polugica koliko sam skužio ako se preskoči neki korak
|
Kad si na semaforu, onda... well... drzis nogu na kocnici i mjenjac u D polozaju...
Nece se nikakva polugica s*jebat na kosini... Nema potrebe na automaticima dizati rucnu na semaforima koji su na kosini, za to mozes koristiti automatsku kocnicu (ako imas oznaku A odmah ispod P na gumbu za rucnu recimo)... Ako drzis u D polozaju i drzis nogu na kocnici, kada krenes, auto ce krenuti naprijed i nikada (pa ni tada) nece krenuti unatrag...