View Single Post
Staro 06.05.2025., 10:05   #59
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
2 komada je neki standardni slucaj, ne bi uzimao samo jedan kljuc osim za inicijalnu probu da se uvjeris treba li ti to i da vidis kako radi.

Ovdje smo pisali dosta o kljucevima:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=216268

Osobno imam Token2 kljuceve jer su visestruko jeftiniji od jubija, a podrzavaju sve sto mi REALNO treba (passkey, TOTP, CLI/GUI appovi za pristup kljucu ako ikad zatreba).

Osobno kljuc koristim za ulazak u password manager i par drugih accounta. Neke usluge imam slozene na nacin da im mogu pristupiti s kljucem i sa passkeyem spremljenim u password manageru - u slucaju da nemam komp ili lak pristup password manageru na ovaj ga nacin mogu zaobici samo koristenjem kljuca - pod uvjetom da me taj servis u praksi NE pita password nego da mu je dosta samo passkey... Jbga, jedini pass koji znam napamet je taj od password managera. Sve ostalo mi je 20+ random znakova i ovisim o manageru.

Kakogod, passkey spika je dosta sarena i nisam odusevljen kako to sve radi. Zato fokus stavljam na otkljucavanje password managera pa dalje sve vadim iz njega, passworde, passkeyeve, sve.