05.05.2025., 11:46
|
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Autor Libertus
Nisam pročito ništa osim naslova tog linka što si stavio, ali dao bi se okladiti da to nije niti 0,1% prihoda. Ako je tako, da li onda ima smisla drviti o tome?
Firefox je bio tehnički jači od Chrome davnih dana, ali mu opet nije pomoglo. Google ima korisnike iza sebe, posjetiš Google sa Firefox, dobiješ obavijest da bi bilo bolje da koristiš Chrome. Google ima pristup korisniku, Firefox nema.
Ne kažem da Firefox nema mana, ima i to dosta, ali to nije presudilo kod početne migracije korisnika na Chrome.
Sada i web stranice same promoviraju Chrome zbog lijenosti programera, isto kako su prije propagirali IE (Made for IE). Ne da mu se debugirati svoj kod, lakše je ostalim zabraniti korištenje ako ne koriste Chrome.
Sad si mi još manje jasan. Firefox je to krenuo razvijati pa si ih popljuvao kako su pogazili privatnost korisnika.
A ovo da je OSS projekt i da će netko forkati. Kako bi Izet rekao, how yes no.
Ako ode Firefox, ti forkovi će izdržati nekoliko mjeseci prije napuštanja od strane programera.
Ono što meni nije jasno, zašto nisu do sada napravili kopiju Google Suite / Proton Suite paketa, gdje uvežu email, drive, office, vpn itd.
Eno Thunderbird sada to razvija koji je dio Mozilla korporacije, ali to su ladno mogli napraviti prije X godina pod Firefox brendom.
Ne bi moglo ni blizu pokriti prihode od Google search, ali bi jedan dio kolača dobili pogotovo ukoliko bi logiku s poštivanjem privatnosti i tamo primjenili.
|
Mozda bi ti bilo jasnije da procitas vise od naslova?
P.S.- ako su moje informacije krive naravno da svatko moze to pobiti cinjenicama? To kaj sam tolko aktivan na forumu ne znaci da sam pokupil svu pamet svijeta i da imam ego trip.
Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 05.05.2025. u 12:21.
|
|
|