View Single Post
Staro 04.05.2025., 12:40   #1999
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Kako bi to izgledalo u ovom kontekstu? Ne gubljenje podataka bi trebala biti sama sebi nagrada. Moje iskustvo je da je ljudima, od stvari koje imaju na računalu, u 99% slučajeva jedino stalo do fotografija. I, također u pravilu, ljudi ne razmišljaju baš o tome što bude sutra. Pa, kako kaže Tomek, jedino ih eventualni gubitak podataka može pritisnuti da malo razmisle, ali i to je vjerojatno rijetkost, pogotovo što se podaci baš i ne gube tako često. Možda sada bude malo češće iako neće to biti pitanje gubitka podataka već gubitka pristupa podacima (a.k.a. ransomware).
U kontekstu da ako Microsoft "zakomplicira", manji broj ljudi će uspijevati to "sređivati", pa bi posljedično zbog povećane potražnje za takvim uslugama trebalo doći do rasta vrijednosti "majstora". Ali dobro, možda sam malo preširoko i filozofski otišao van teme.
Citiraj:
Autor potemkin.hr Pregled postova
Bome ja rano naučio radit backupe, davno još dok mi krepao Maxtor od 40 giga, odlična serija od koje je valjda svaki drugi krepao. Tad sam naučio da ništa od Maxtora više ne kupujem makar ne imao disk.
2x disk za filmove&glazbu + 2x disk fotke/ostalo, jedan od njih je uvijek offline, a update možda jednom godišnje. Što se Maxtora tiče imam jedan koji dan danas radi, 80gb, ali samo ako stavim veliki magnet iznad onog djela gdje je čitač koji ide lijevo desno.

Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 04.05.2025. u 13:52.
Deamon101 je offline   Reply With Quote