Ja kad sam nedavno gledao po dućanima takodjer za stariju osobu jeftiniji lcd tv sličnih specifikacija (doduše ekran 43) gledao sam razne modele i proizvodjače. Na rtings kazu da edge led modeli imaju manji rok trajanja u odnosu na direct led pa sam to uzimao u obzir. Hisense ulazni modeli u ducan modu su mi se činili dosta zagasiti tj slabije vršne svjetline. Takodjer vidljivi kut njihovih va panela je prilično slab i ekran kod gledanja po danu podložan refleksijama-što bi starija osoba ipak mogla primjetiti.
Na kraju kupio grunding 43ghu7970 i ostao sam zatečen kvalitetom slike na istom. Ispalo je da je najbolji od svih lcd televizora i monitora koje sam kupio do sada. Ironično nisam ga kupio sebi. Iako piše da ugrađeni panel va ovdje se bez sumnje radi o ips matrici, ali takvoj kakvu ja jos nisam vidio. Dobar kontrast, dobra svjetlina sa živopisnim prikazom boja te dobar ar filtar, bb i dse anomalije nepostojeće Naravno,morao sam sebi takodjer kupiti isti takav. Ipak kako to obično biva taj moj primjerak ipak nije tako dobar. Iako začuđujuće nema niti traga curenju pozadinskog osvjetljenja, nešto losiji je kontrast u odnosu na primjerak za stariju osobu i zapravo je neki bolji prosjek za ips matrice.
Spojio na pc i panel je poprilično brz i responzivan. Jedino me malo živcira rezolucija tj kod paljenja pc-ja nekad uredno prikaze 4k rezu i 60hz a nekad ne da samo 1080p sa 60z a 4k na 25hz. Promjenio hdmi kabel ista stvar