sretan prvi maj, praznik rada.
uspio ja danas svašta ugurati u taj praznik rada i nadam se sutra nastavak u istom tonu...
da. dakle kapnulo mi s posla 50TB diskova i serverčić. obzirom da je otpisan, znači da nažalost ima više od 10 godina.
hp dl180 gen6. krama. međutim ne smeta me da je krama ako to mogu lijepo zaokružiti kao funkcionalnu cjelinu. imam i gen10 međutim ne paše mi backplane. gen6 ima 3.5", gen10 ima 2.5".
pobacao sam smeće od diskova koji su bili unutra i ubacio 40TB u 8 slotova koje imam na raspolaganju.
čitam da bi outofhebox trebao raditi xpenology ali da zahtijeva da barem 1 disk bude uštekan onboard, a ne kroz kontroler.
ja ne vidim način kako spojiti išta onboard jer nemam power konektor nigdje. server ima 6 sata portova onboard, 2 x 460W napajanja, i struja sve ide na backplane direkt.
odakle da izvučem sata power?
ostatak konfiguracije je tužan, ali za xpenology ili win10 bi trebalo bit dovoljno.
znam da cucla kilovat struje, ali koristit će se za bekap. uključim, kopiram, ugasim. ujedno sam time miran narednih 10 godina obzirom da mi apetiti rastu cca 2TB godišnje.
PS - ako netko poklanja kakvih 30tak komada 2.5" 1.6TB diskova, rado primam, imam 24 slotni DAS i dl180 gen10 sa 8 slotova...