Citiraj:
Autor tomasini_
u kojim slučajevima bi koristio touch? ja si gledam uzeti neki lenovo thinkpad, prije svega kao laptop za dj-ing (gdje ne vidim baš da bi koristio touch) i pitam se da li mi je dobro uzimati neki sa touchom - koje su prednosti a koje mane takvih ekrana?
|
Dodatni input za rad na laptopu, u slučaju kad sam bez dodatnog ekrana ili hibridni mod (jako rijetko, laptop ispred mene uz dodatni ekran).
Neke akcije su brže, scroll, zoom in, ali je najbolje od svega što je dosta intuitivnije nakon sad skoro dva desetljeća korištenja smartphonea.
Na to, ako imaš stylus, još jedna prednost. Danas je prepoznavanje švrakopisa odlično, a ako voliš nositi digitalnu bilježnicu sa sobom puno jednostavnije nego crtkarati nešto na whiteboardu pa fotkati pa prebacivati...
Mana je da je magnet za packe. Uz to, nakon sad 7 godina korištenja TP yoge 370, ekran je počeo imati svjetle sjene, vidljive primarno na sivoj površini. Držim da je to od pritiska na određenim dijelovima ekrana od otvaranja/zatvaranja ali i transportiranja. U toliko velikoj površini (ukupno trećina ekrana) nisam nikad imao slučaj na non-touch varijantama.
Ovisno o modelu, nekad su touch ekrani lošije kvalitete prikaza, iako ima i obrnutih situacija. Tu se premalo kužim u modele, tj. ne prolazi mi ih toliko kroz prste.
Ako je nadoplata mala, onda se IMHO isplati. Ako treba dat više od 70€ za touch ekran, ja ne bih uzimao.