30.04.2025., 14:29
|
|
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Autor mladen_lucky
Glavni fanovi se u RP+ modelu jedva čuju kada su namješteni na Quiet - problem su odurni CPU fanovi!
Problem je u tome što ja moram konstantno trpiti jezikovu juhu zbog buke jer sam im ja preporučio RP+ u odnosu na običan 1221 iz razloga što običan 1221 ima proprietary napajanje koje je ugrađeno unutra i ne može se izvaditi bez rastavljanja, dakle ako krepa, cijeli ured ima downtime. RP+ ima hotswap napajanja koja ako i jedno krepa - stroj i dalje radi, a ako baš oba krepaju, ne treba fakultetska diploma da se zamijeni rezervnim.
Pitanje je, kako utišati te fanove i da li se netko uopće usudio otvarati ta napajanja i zamijeniti ventilatore nekom Noctuom?
Druga ideja koja mi je pala na pamet, da li je moguće hackati Synologyja i staviti 2 tiha eksterna (ATX?) napajanja izvan mašine?
Ugreen ima užasno rudimentarni OS, ljudi koji ga kupuju instaliraju druge OS-ove (TrueNAS ili čak idu do te mjere da stave na njega cr***ani DSM).
QNAP ima dosta user unfriendly sučelje, ali radi OK. Za Asustor ne znam, njihovi modeli lijepo izgledaju na papiru, ali kakav im je OS?
Niti jedan drugi NAS nema ono što ima Synology - SHR (Synology Hybrid Raid) gdje možeš u jednom polju imati diskove različitih veličina.
By the way, malo humora - RAID - Redundant Array of Independent Disks, a novom promjenom Synologyjeve politike, to se sada zove RAPED - Redundant Array of Proprietary Expensive Disks.
Pun intended!
|
Cesto citam da ekipa stavlja unraid na Ugreen. Unraid ima nesto slicno SHR-u u kojem dozvoljava razlicite diskove u polju tako da ima parity disk koji mora biti najveci disk u polju te tako na njega stavlja parity. To nije tipican raid doduse mislim da ni SHR nije tipican.
|
|
|