Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
Autor Šole
@Goranbm - i da, Austrija obavezno pazi na kamere, imas na puno radova i to odmah na pocetku i na izlazu iz radova, tako da odmah prilagodi brzinu dopustenoj, imas i tablu za najavu kamere. Imas i par fiksnih na dionicama gdje je ogranicenje 100
|
Ma kod mene uvijek sve po PS-u, haha. Ali hvala na napomeni.
Citiraj:
Autor GreenLife
Što se tiče tunelarine:
- smjer Dojčland: Karawanke moraš platit na licu mjesta jer Slovenci ne daju opcije kupovine prije; u Austriji možeš kupit na licu mjesta za oba tunela odjednom tako da sljedeći onda samo prođeš (ili ako znaš kojom ćeš rutom, kupiš online).
OBAVEZNO KUPOVATI VINJETE na službenim stranicama - ASFINAG.at i DARS.si - ne koristit nikakve druge
- smjer HR: sve tunelarine možeš uzeti online (Austrijanci daju opciju kupovine za Karawanke)
Ja svakako ne idem za HR nego na Nürburgring 
|
Citiraj:
Autor Šole
Kao sto je kolega zeleni rekao, vinjete uzmi na sluzbenim stranicama.
Na Asfinag si napravi Acc (dodas registraciju) i aktiviraj si FLEX za tunele, znaci sve te tunele prolazis samo, ne moras ih placati na licu mjesta, skida ti direkt s racuna kada prodes. I naravno ne cekas, nego ides u traku za to (pise ti Digitale Strecken Maut, ima zelene strelice) ili ti prije pise da su sve rampe za to predvidene (Digitela Maut alle - Spuren).
Taj FLEX jedino ne vrijedi za Karawanke u smjeru SLO-AUT. Kada ces ici nazad vrijedi jer je onda AUT strana.
Ako to ne zelis, naravno placas na licu mjesta osobno ali imas i opciju kupiti za te tunele online prolaz na njihovim stranicama, platis online i vrijedi ti. Isto samo prolazis na taj digitalni prolaz, cita registraciju i pusta te dalje.
Ako kupujes online, nemoj kupiti za krive tunele  tvoja ruta a) su Tauern i St. Michael
|
Ma s vinjetama sam upoznat, za SLO već imam godišnju, za AUT kupovao par puta ove tjedne. Tuneli su mi bili nepoznanica. Eto kupio sam vinjetu, aktivirao FLEX pa sam miran, ako krenem preko Ljubljane, platim karavanke, a ostalo je riješeno  Hvala dečki.