Citiraj:
Autor medo
Koliko znam debljamo se zbog prekomjernog unosa ugljikohidrata najviše slatkoga.
|
Debljamo se iz jednog jedinog razloga, a to je prekomjeran unos kalorija, tj. kalorijski suficit.
Bili to UGH, masti ili proteini. Po tvome, ekipa koja je isključivo na keto dijeti se ne može udebljati, što nije istina.
Keto dijeta = kalorijski deficit.
Medicinska dijeta = kalorijski deficit.
Herbalaf i ove ostale gluposti gore spomenute = kalorijski deficit.
Svaka dijeta = kalorijski deficit.
Samo neke dijete, kao medicinska, rade ekstreme i onda umjesto zdravih 200-300 kalorija u deficitu, bace ljude s 2500 na 1200. To isto radi život na vagi. Zato se većina vrati i/ili ima zdrastvene probleme i/ili umre nakon par godina.
Zato je ustvari jednostavno. Zdrava prehrana kao takva ne postoji. Možeš i pizzu jest, ako ti odgovara klorijski unos i mršaviti.
Naravno, ne treba zaboraviti unositi i mikronutrijente, gdje povrće i voće samo ima benefite, ali s voćem treba biti pažljiv.
Mrzim kad mi netko kaže jedem zdravo i onda u zdravo jede isključivo vege i bio i slično... Jer to je definicija zdravog. ZDRAVIJEG možda, ali zdravog, ne.
Citiraj:
Autor medo
telefunken kao da si mene opisao do prije par godina
Skužio sam da sam jeo previše žitarica pa mi je to iritiralo crijeva. Otkako sam to skoro pa eliminirao sad mogu pojesti što hoću a da ne osjećam probavne smetnje od jednog obroka.
I meni meso najviše odgovara pogotovo suhomesnato a kažu da bi trebalo biti upravo obrnuto budući da sam krvna grupa A+
|
Slično je kod mene.
Zobene i kruh me napuhava. Ima i to svoje znanstveno pokriće, skužio sam s vremenom zašto.
Izbjegavam ga, jedem proteine za doručak i sit sam do ručka, nisam napuhnut itd.