View Single Post
Staro 29.04.2025., 11:33   #4182
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
logika iz 1975.g.... zapitaj se samo u kakvoj zabludi živiš da misliš da ti priroda nije omogućila sve.. i da moraš leš od životinje termički obradit te začiniti da bi ti bilo ukusno jer ne jedeš sigurno steak ovako bez soli i raznih gurmanskih začina da bi prikrio okus leša koji ti trune onda u utrobi
To su gluposti
Ja imam vrlo osjetljivu probavu i probao sam sve i svašta, svakave tipove dijeta i to vrlo disciplinirano.
Moj zaključak na temelju bogatog iskustva je da mi najviše paše jesti meso koje je kratko ali dobro termički obrađeno (na naglo) i to na masti, i uz to svježe bilje tipa salate, kupus, mrkva, te jaja, kruh bez glutena i mlijeko bez laktoze. S druge strane ugljikohidrati i kuhano bilje me uništi, a pogotovo ako su masni (tjestenina, pire). Ulja mi pašu samo sirova.

Od mesa nikad nemam problema, dapače, stolica mi postane odlična i redovita ko da sam klinac. S druge strane ako pojedem ugljikohidrate krenem se napuhavat, prdit ko da je nešto krepalo u meni i nikako se pokenjat ko čovjek danima

Riža mi je negdje između jer neću imati problema samo ako je kuhana bez masnoća u vodi i ako ju jedem samu ili uz jogurt.

Naše tijelo proizvodi enzime za probavu te meso i glukozu najlakše probavljamo dok za ostalo trebamo pomoć gljivica i bakterija (fermentacija). Meso bi moglo trunuti u tebi samo uz uvjet da si bolestan pa ne proizvodiš dovoljno enzima, inače je vrlo lako probavljivo jer su mesni proteini sastavni dio ljudske (i naših predaka) prehrane od uvijek, dok biljke nisu i zato imamo problema sa probavom npr. glutena i laktoze (jer gluten i mlijeko imamo u prehrani tek oko 10.000 godina koliko je staro stočarstvo i poljoprivreda, a mnogi ljudi nemaju enzime za laktozu uopće (istočni Azijati)). Također zato je puno bolje jesti te proizvode fermentirane (jogurt i pravi kruh s kvascem a ne s praškom za pecivo)

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 29.04.2025. u 12:33.
telefunken je offline   Reply With Quote