Tema: Dronovi
View Single Post
Staro 28.04.2025., 23:22   #331
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
zakon u HR je podosta glup.
dakle imaš kameru (akcijsku ili profi) i moš snimat bilo šta i bilo gdje. ALI ako je ta kamera na dronu onda ne smiješ

policije nema ni u gradu gdje bi trebali bit a kamoli u šumi il negdje u zabiti. -nemaš straha
stranci po ljetu snimaju na plkaži ljude koji se kupaju ili svoju obitelj i niko ništa (dron je bio mini al opet kažem niko ništa). no da se dogodi nešto (pad na nekoga ili ulet u nekoga onda je druga priča.

dok got ne snimaš nešto od važnosti za državu neće te niko prijaviti (bar ja tako mislim).

recimo bez dozvole DGU i sa svim važećim dozvolama za dron pilota nisi smio snimati skup/koemmoraciju u Jasenovcu .
sutra odi tamo i snimaj za sebe i niko ti ništa neće. čak i da objaviš snimke spomenika (iako ih vjerujem ima po YT).
Jesi siguran u to što tvrdiš?
Jasenovac je pogranična zona, policije ima i na cesti i u šumarcima i na gliseru i sa veeelikim dronom svaki dan.
Probaj doć pa dić svoj dron uokolo spomen područja, po danu još i mooožda prođeš los ak budeš imao dosta sreće da se baš u tom momentu nitko ne nalazi uokolo od plavaca, ali navečer, nema šanse.
Još ak imaš susjede dotepence ko ja, koji su još ograničeni u glavi, pa i za dječji dron koji leti na cesti ispred moje kuće, a 60m od njihovog dvorišta vrište na dijete da su zvali policiju jer ih snima po dvorištu šta rade (dvoje metuzalema od 70+ godina koji su prvi pred oltarom nedjeljom, a olajavaju pol sela poslije toga, a tek su došli živjet tu prije pol godine), onda je to baš super....