Tema: Dronovi
View Single Post
Staro 28.04.2025., 20:25   #323
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor PR3DA70R Pregled postova
Ma ne znam jbt tak mi želja ponovo nabaviti dron. Zadnji M2P koji sam imao sam jako malo koristio jer je bio velik i previše privlačio pozornost, a kako sam ga kupio polovno nije imao mogućnost niti za Care Refresh pa me stalno bilo strah to čudo uopće letiti. Tako da sam ga na koncu prodao dok još drži cijenu i dok je u jednom komadu.

Prošla koja godina od toga i od onda svako malo maštam kako ću ponovo kupiti.

Poznati su mi svi ti zakoni i pravila. M2P sam imao prijavljeno na CCAA, prijavljivao let i sve. Samo nisam osiguranje uzeo al kako sam ga dosta brzo išao prodati dobro da nisam.

Poznavajući zakone (DGU/nemam djelatnost) sve mi je to jedina kočnica koja me sputava da povučem okidač. Jer mi nije samo do letenja, bavim se hobi fotografijom pa bi uz kameru koju imam, dron bio samo dodatna perspektiva u mojoj kolekciji. Sve uglavnom fotkam za sebe i tu i tamo objavim nešto fora na instagram i slično. Uglavnom priroda, landscape, zalasci, nešto arhitekture, ljude jako slabo gotovo ništa. Tako da dron svakako nije samo da letucka, volio bi to što vidim iz zraka i zabilježiti.

I tako već danima i noćima prevrćem u glavi, hoću-neću. Izludit više. XD
Ko mali sam sa starim visio po aeromitinzima gdje su bili i RC avioni, helikopteri toliko to volim i želim još od malih nogu. Plus čudo koje leti ima i kameru pa još uz ljubav prema fotografiji koja se rodila tijekom odrastanja di ćeš bolje, san kombinacija... Ubija me u pojam što su takvi zakoni!

Evo morao sam to izbaciti negdje.
Pa kupi neki mali, položi, plati osiguranje i leti pametno.

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
ja u zadnje vrijeme jako rijetko letim, uglavnom na pustim mjestima.
htio sam polagati ali samo preko video veze za A2. ne želim raditi 120+ km do ZGa
i onda moram prijaviti let i čekati da mi odobre. ko će mi odobriti za praznik, vikend ili u roku 1-2 sata kad se smislim da bi negdje letio.
i šećer na kraju - moram imati obrt za snimanje.i prijaviti DGU. i čekat da mi daju odobrenje za objaviti na YT.
pa poanta drona sa kamerom je snimak iz zraka...
Dozvola za let se preko aplikacije dobije za 5 min