View Single Post
Staro 28.04.2025., 15:58   #16
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Wifi roaming je jedan dio price, a drugi je podrzava li sustav bezicni mesh i koji su preduvjeti za to dobiti.

U slucaju Asusa, to je moguce i radit ce kako si zamislio. Ruter je mozak, a meshove mozes spojiti bezicno na ruter.

U slucaju Omade, to je moguce i radit ce kako si zamislio. Ako zelis koristiti takav tip mesha trebas zadovoljiti neke uvjete: treba ti kontroler, AP-ovi moraju podrzavaju mesh (mislim da se svi Omadini AP-ovi daju bezicno spojiti, ali ne podrzavaju svi seamless mesh i fast roaming - provjeri dobro!), i jedan od AP-ova MORA biti spojen zicano na ruter/switch. Komunikacija izmedju meshova ide po principu koji AP ti je blizi. AP povezan zicom NE moras postaviti u sredinu kuce da bi ostali pricali s ruterom ili tome slicno. Ne znam ima li Asus neke restrikcije po tom pitanju (moze li se napraviti lanac od 2 ili vise bezicno spojenih AP-ova prije samog rutera).

Asuse ne posjedujem (vise), pa samo prenosim info koji sam skupio o njima dok sam odlucivao koji mesh cu uzeti.

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 28.04.2025. u 16:16.
xlr je offline   Reply With Quote