Citiraj:
Autor sinisa1989
Iskreno, ne znam da li netko izbacuje automatika u N na semaforu. Ja sam se prepao jednom kad sam vidio na semaforu zeleno, a auto ispred mene upalio rikverc svjetlo. Kasnije mi je prošlo kroz glavu da ima automatika i da je morao s ručkom proći preko R da dođe do D.
|
Ja izbacujem u N, bas zato jer mi se neda drzat noga na kocnici, a i pristojan sam i pazim na vozace iza sebe da im ne blijestim bezveze... Osim kad sam u Rijeci, tamo ima vise uzbrdica nego nizbrdica pa moras drzat nogu na kocnici kako god okrenes... Dodatno, mislim da je bolje biti u N jer ako te neko napuca odostraga, pod inercijom ce se auto pomaknuti... U slucaju da je u D, bogtepitaj sta ce se sve potrgati u mjenjacu kod udarca... Desilo mi se dvaput da su me skucali odostraga (laganini, ali svejedno dovoljno da pomakne 2 tone auta) pa reko - 2 tone je 2 tone, bolje da on to laganini u N pomakne nego da mi potrga bogtepitaj sta ispod haube...
Ovo za rikverc sto ti se desilo, baja ispred tebe je prebacio u P, a ne u N... To se NE radi...

Na automatiku ide P - R - N - D... Da bi iz P prebacio bilogdje moras osigurac stisnut jer prelazis preko R(ikverca)... Ne znam sad napamet da li iz N u D mozes prebaciti bez stiskanja osiguraca, mislim da mozes, isprobat cu u srijedu kad sjednem u auto...
Citiraj:
Autor Amdejac
Zašto treba iz Drivea prebacivati u Neutral na semaforu? Koji dio se troši?
|
Ummmnnnnn... Ubime, al ako je noga na kocnici, a mjenjac u D, 'lamele' (DSG mjenjac) su 'spustene' i auto zeli krenuti... Ako slucajno maknes nogu sa kocnice, ode on... Ako si pak na uzbrdici, onda mi to djeluje da je isto kao da drzis vagu, a to ubija lamele samo tako... Za standardni automatik ne znam, tamo sam isto izbacivao u N bas da otkacim motor od mjenjaca da se nesto 'ne trosi'... Nekako mi je logicno da se nesto trosi, iako, sjecam se da mi je jedan frend spomenuo nesto da on nikad ne prebacuje u N na semaforu, nego sjedi na kocnici bas zato da se ulje pumpa kroz automatsku getribu... On je vozio Citroen C6 tada...
Nisam pametan, i mene isto zanima...