View Single Post
Staro 26.04.2025., 17:10   #11
Hazl113
Registered User

Hazl113's Avatar

Datum registracije: Jun 2013
Ovako. Ono što sam vidio kada su ga sastavljali da je malo zeznuto skidat taj hladnjak. I ne samo to. Mislim da sprečava stavljanje četvrte memorijske kartice ili ide jako teško bez njegovog skidanja. Zato su mi i rekli 2×32, a ne 4×16GB. Ne, neću ga skidat. Usisat ću prašinu i kao i sve okolo i propuhat hladnjak, jer vjerujem da je sve puno prašine.
Ventilator se vrti u zavisnosti od temperature hladnjaka. Bilo je od 650 do 1450, ali sada ne ide preko 1250. Što viša temperature, to veći okretaji, posve logično. Mislim ako sada ne prelazi 70°C, sve je OK. Vidim da je kod tebe slično što se tiče tog testa. CPU stress nakon 5 min. 68°C, a FPU 78°C. CPU+FPU je 87°C i ventilator na 1240.
Powerplan je podešen kao i kod tebe, vjerojatno po defaultu. neću ništa dirat.
I sada pitanje da li je prije mjerio netočno, ili je doista novi BIOS optimizirao rad procesora. Koliko ono 3700X ima jezgri, 8. Možda je prije to bilo neravnomjernije raspoređeno. Ma tko će ga znat. Stari BIOS je bio iz 2019 kada se i pojavio taj Ryzen 7. Puno je 5 god. odmaka i 15 izašlih do ovog zadnjeg. Vidim da se malo brže Win10 digne isto kao i programi poput Photoshopa i AutoCada. Da, kao da radi malo brže i bolje.
Sada mi jedino preostaje preći na Win11, mada ne bi, najviše radi File Explorera.
Hazl113 je offline   Reply With Quote