Došao je i taj dan i naletio sam na "dobru" ponudu za T14 G1. Tražio se T490, T14G1 ili P14s jer sam spletom okolnosti dobio novu novcatu matičnu za T14 G1.
Iako mi je je pomalo suludo za 5 generacija star HW još uvijek dat ne malo novaca - koštao je 250€ - to je izgleda cijena koju moram prihvatiti. Luxnote i svi refurb ponuđači traže znatno veće cifre, pogotovo za laptope u dobrom stanju.
Laptop je rashodovan od firme, ali je po izgledu nov novcat.
Intel AMT provjereno disabled prije kupovine, prva stvar koju sam deaktivirao permanentno.
Laptop je došao sa win11 instaliranim, sve radi. No to moram sravnat s nulom i krenut ispočetka, ofskroz.
Vadim usb sa win10 nekom verzijom iz 2015, instaliram bez problema. Nema ni LAN ni WLAN drivere, rekoh skinut ću LAN i WLAN, pa pokrenut thinkvantage update preko njega. I ovaj ne prima drivere, koji god driver da instaliram kaže Driver xxx was not installed.
Dobro, može se dogoditi, imam staru win instalaciju. Skinem W10 LTSC zadnji, stavim sa rufusom na usb.
Instalacija krene bez problema i nakon onih prvih restarta kaže on meni, prije nego je ijednom desktop pokazao, "Why did my PC restart?".
Traži da se spojim na wlan da on nađe kao update. Odradim i to, ali se stalno restarta.
Nedavno sam instalirao na TP yogi W11 (testno okruženje da se akomodiram za budućnost), tamo sam nakon instaliranja wlan drivera imao nula problema.
Jesam ostario i oglupio ili koji se vrag događa, reko ajmo jovo na novo. I sad ista procedura, sve prođe.
Laptop ima na sebi win licencu, zna li netko kako iskoristiti tu licencu te je li ona samo za jednu verziju winsa? U W11 je sve bilo aktivirano. W10 kaže License is expired.