View Single Post
Staro 25.04.2025., 08:48   #2419
mamikulcic
Premium

Datum registracije: Mar 2019
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Fasada prvo od svega.
Jer će se zmazati, gaziti, teško je izbjeći to.
Onda balkoni,
Da, tako nekako je i plan.

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Ne znam kakav prihvat za pod misliš napraviti za tu ogradu, ali ako je to nešto relativno razumno, ja bih ovako laički kazao da bi imalo smisla ogradu na pločice. Drugim riječima, želiš li rezati pločice da bi se prilagodile ogradi?

U krajnjoj liniji, ograda se može hvatati i "od ispred" umjesto odozgo.
Na pod idu metalne pločice koje se pričvršćuju pomoću anker vijaka. Ići će na pod jer se balkoni baš i ne koriste pa mi ne igra ulogu tih par cm više mjesta a i lakše mi je montirati na pod umjesto bočno.

Citiraj:
Autor kvaju Pregled postova
Slično sam radio kod sebe.

Prvo otući stare pločice, i doći do ploče, sve što više izravnati. Nakon toga ljepenka u 2 sloja da se digne uz staru fasadu.
Nakon toga estrih da napravi pad i štiti ljepenku.
Kad se on osuši onda fasada, da skela može na taj estrih da se ne ošteti.
Poslje toga pločice.
Samo meni je bolo oči nakon fasade i pločica coklo kad se radilo, vidilo se ljepilo između fasade i pločica pa sam zamazao fasadom to četkom ali nakaradno, eto jedino oko toga djela gledaj da ne uprskaš kao ja.

I preporuka za Hidro staru dobru ljepenku u dva sloja, ništa ovo dvokomponentno sta se nudi, jer imam jako loše iskustvo s tim.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Za vrstu hidroizolacije se još nisam odlučio ali ima smisla. Hvala na prijedlogu

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Gledano iz perspektive osobe koja mora skinuti postojecu ogradu i trebalo bi napraviti novu, ne zelis stavljati ogradu prije plocica nego na plocice.

Kad to skinem dolje imat cu lijepe rupe u podu, a ako otpilim zeljezo do plocice mogu s vremenom imati samo lijepi hrdjavi podsjetnik zasto NE staviti ogradu prije plocica
Da, imao sam situacije gdje sam ljudima rezao stare ograde koje su se montirale prije pločica i ne ostane baš lijep prizor 🤣

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
xlr, mislim da to ima smisla, samo onaj tko bude skidao ogradu vjerojatno bude i pločice potukao. Pretpostavljam da bi se netko mogao domisliti i tome da stavi nekakvu bazu prije pločica pa da onda na to montira ogradu na kraju. Pretpostavljam da bi se to s inoxom moglo napraviti i da izgleda OK. To ako netko baš ne želi ogradu na pločicama.
Ide željezna ograda i izbjegavam variti na licu mjesta jer onda palim cink...

Hvala svima na komentarima, neke stvari su sad jasnije
mamikulcic je offline   Reply With Quote