Citiraj:
Autor mamikulcic
Pozdrav ekipa.
Na kući je obična fasada i imam 3 balkona s pločicama. Plan je skinuti stare pločice, staviti termofasadu, hidroizolacija (dio balkona je izvan krova), nove pločice i metalnu ogradu.
Koji bi bio pravilan redoslijed navedenih radova?
Skinuti pločice, riješiti fasadu, hidroizolaciju, pločice i na to metalna ograda ili neki drugi redoslijed?
Nekoliko majstora ima svoje ideje ali od nijednog nisam dobio zadovoljavajući odgovor zašto tako.
Najviše me brine da li hidroizolaciju mazati na spoj stare fasade ili na novu? Također da li je bolje (ispravnije) montirati ogradu na beton ili kasnije na postavljene pločice?
Ograde izrađujem i montiram u "fušu" tako da oko postavljanja nema problema i postavljao sam ih na beton, pločice sa i bez glazure,... ali želio bih kad već radim da bude sve po PS-u.
Hvala 
|
Slično sam radio kod sebe.
Prvo otući stare pločice, i doći do ploče, sve što više izravnati. Nakon toga ljepenka u 2 sloja da se digne uz staru fasadu.
Nakon toga estrih da napravi pad i štiti ljepenku.
Kad se on osuši onda fasada, da skela može na taj estrih da se ne ošteti.
Poslje toga pločice.
Samo meni je bolo oči nakon fasade i pločica coklo kad se radilo, vidilo se ljepilo između fasade i pločica pa sam zamazao fasadom to četkom ali nakaradno, eto jedino oko toga djela gledaj da ne uprskaš kao ja.
I preporuka za Hidro staru dobru ljepenku u dva sloja, ništa ovo dvokomponentno sta se nudi, jer imam jako loše iskustvo s tim.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro