View Single Post
Staro 23.04.2025., 13:08   #1903
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Reklo bi se da zaštićene dokumente onda treba bolje zaštiti.
Stvari stitis do razumnih granica. Nije ovdje stvar toga da ces imati povredu namjerom, nego vise nekakvom nepaznjom, nemarom ili slicno.

Citiraj:
Ali mene je više zanimalo to sa tehničke strane. LLM radi OCR (da/ne?) te onda netko tko radi reviziju traži ključne riječi da bi vidio tko je čemu pristupio i u koje vrijeme a onda teoretski može pogledati što se dešavalo na ekranu u rasponu od 5 ili 10 minuta oko tog momenta.
Nisu ti to nove stvari, sjecam se jos pocetka '10. gdje sam solidnu fuš lovu zaradio BitBlt() funkcijom.

Vision modeli rade svasta. Koristim gemmu3 lokalno za razne R&D vision potrebe, cuda radi na mojem relativno GPU siromasnom stroju. Sad zamisli sto moze nekakav ozbiljno slozeni stroj.

Citiraj:
I opet se vraćam na zaključak kako za socijalne i psihičke probleme ne postoje tehnička rješenja.
Nikada niti nemas ocekivanje da ces pokriti 100%. Ali best effort uglavnom radi dovoljno dobro. Eto, ovaj konkretan slucaj je zapravo u nekoj selfhosted varijanti super, ali bas koliko ce rulja biti voljna podati se u icije 3rd party ruke za takvo sto, ne znam. IMNSHO, trend bas nije takav, naprotiv, svi ozbiljni se okrecu selfhostedu. Jedino tko neovisno o svemu profitira je kožna jakna.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote