23.04.2025., 08:18
|
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Autor fre@k
što bi rekli ne ponovilo se, sva uputstva su po meni bila poprilično glupa jel su naveli da iveral mora biti 20 mm (kod nas dobavljivo 18, 19, 19.2, 22), pa to nisam nikad vidio da je netko definirao točnu debljinu, a da nije dao neke distancere ili opcije za tanje/deblje materijale. Morao sam kupovati svoje šarafe i računati pozicije jel krevet je zamišljen u manjem rasponu za 2300 x 1400 mm. Ovaj sa slike vanjske dimenzije 2350 x 1650 mm, pa sam unaprijed kod kuće sve razmjeravao 5 puta da ne bi bilo pred sam kraj da ne odgovara neki šaraf. Klip od svojih 800-900N koji se napinje mi zadavao najviše glavobolje, 8 sarafa drži nosač tog klipa i doslovno nema 1 mm prostora za grešku, jel u protivnom mi se pri zatvaranju neće poklopit zazor, a od štelanja imaš jedno veliko ništa.
Krasno za vidjeti i sakriti ali ako ćeš otvoriti 3 puta godišnje, da to moram svaki dan spuštat ja bih iskreno poludio. Ostavio sam čak nešto veću dubinu, da čovjek sakrije unutra jastuke i pokrivač. Gornja ploča koliko god se trudio na 2300 mm mora odvisiti pa sam s unutarnje strane radio alu profil koji je ujedno bio i stoper. Donji okvir sam slagao na punu ploču + Alu "L" Profil 4 mm stijenka i to sve bušio direkt u moj složeni okvir u koji je upao madrac.
Cijena okova je bila oko 450-500€

|
Super, hvala!
Gdje si kupio okove?
Radim projekt interijera za turistički apartman i to bi bio pomoćni krevet u dnevnom boravku.
U projekt sam stavio Schachermayer krevet (mislim da je oko 2500€) ali investitor ima stolara koji smatra da može proći puno jeftinije, a ja baš ne nalazim jeftina rješenja.
Sent from my iPhone using Tapatalk