View Single Post
Staro 23.04.2025., 07:38   #527
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ne treba da prekidaci prekidaju nulu,naprotiv,od toga se jezim.
Za ventilator povuci 5x1,5 od razvodne kutije do ventilatora ako ce bit s timerom. Ide ista faza. Jedna preko prekidaca a druga stalna valjda,to sam davno jednom spajao. Danas cak i po standardu dupliraju vise uticnica na jedan osigurac sto nije lose,nema vise potrosaca sto toliko vuku ko nekad pa mogu i po dvije ili tri uticnice na jedan. Sve po potrebama. Bojler,pecnica,indukcija,frizider,mikrovalna,perilice i radna ploha u kuhinji bi po meni moralo da svaki od tih potrosaca ima svoj osigurac. Nocne ormarice i hodnike mozes duplirat. Ja imam prizemlje i kat,ukupno 104m2. Dolje ploca s 3 reda a gore 2. Samo su mi u 3 sobe duplirane uticnice a sve ostalo ima svoj osigurac. Zato i imam toliko osiguraca. Mogao sam i to pojednostavnit al eto. Em ima puno uticnica i rasvjete em sam forsirao svaki potrosac svoj osigurac pa je zato guzva. Imam i 3 pomocna objekta do kojih s ploce ide 5x6 pa je i to uzelo prostora...
Uglavnom,nemoj pretjerivat jer nema smisla danas ali isto tako nemoj da ti cetvrtina stana bude na jedan osigurac.

Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote