Ne treba da prekidaci prekidaju nulu,naprotiv,od toga se jezim.
Za ventilator povuci 5x1,5 od razvodne kutije do ventilatora ako ce bit s timerom. Ide ista faza. Jedna preko prekidaca a druga stalna valjda,to sam davno jednom spajao. Danas cak i po standardu dupliraju vise uticnica na jedan osigurac sto nije lose,nema vise potrosaca sto toliko vuku ko nekad pa mogu i po dvije ili tri uticnice na jedan. Sve po potrebama. Bojler,pecnica,indukcija,frizider,mikrovalna,perilice i radna ploha u kuhinji bi po meni moralo da svaki od tih potrosaca ima svoj osigurac. Nocne ormarice i hodnike mozes duplirat. Ja imam prizemlje i kat,ukupno 104m2. Dolje ploca s 3 reda a gore 2. Samo su mi u 3 sobe duplirane uticnice a sve ostalo ima svoj osigurac. Zato i imam toliko osiguraca. Mogao sam i to pojednostavnit al eto. Em ima puno uticnica i rasvjete em sam forsirao svaki potrosac svoj osigurac pa je zato guzva. Imam i 3 pomocna objekta do kojih s ploce ide 5x6 pa je i to uzelo prostora...
Uglavnom,nemoj pretjerivat jer nema smisla danas ali isto tako nemoj da ti cetvrtina stana bude na jedan osigurac.
Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk