Prebacio sam MS Teams cache na RAMdisk... Ovo sam morao rucno prebacivati, ali nije tesko... Jedan symlink i to je to...
Prvo treba iz systraya ugasiti Teams klijent...
1. Kreirati sam folder na RAMDisku - D:\Teams
2. Otvoriti CMD sa admin ovlastima
3. mklink /d "C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\MSTeams_8wekyb3d8bbwe\LocalCache\Microsoft\MSTeams\EBWebView\WV2Profile_tfw\Cache" "D:\Teams"
I to je to... Testirao sam sto se desi nakon reboota i nista, unutar symlinkanog foldera se rekreira "Cache_Data" folder i Teamsi se normalno podignu... S obzirom da se radi o cache folderu, ne bi trebalo biti problema, s obzirom da je Teams ionako desktop verzija web-aplikacije, tako da se sve zapravo desava u Teams cloudu, a lokalno samo citam/pisem poruke...
Opet hrpa malih fajlica... Prije ovog zahvata mi je taj folder imao nekih 800MB i sve je bilo puno tih nekih mini fajlica koji bogtepitaj cemu sluze... Kada sam radio backup tog foldera, dobio sam nekih 60MB/s brzinu kopiranja sa NVME na NVME, dakle katastrofa sporo, no to i je problem sa malim fajlicima...
Primjetio sam da jednom kada ucitam chat, sljedeci put kada kliknem na chat, trenutno ga ucitava... No, prilikom generiranja cachea, kod prvog ucitavanja, traje par sekundi da se chat history ucita...