Citiraj:
Autor medo
Usporedba baš ne stoji. Osim toga koliko ljudi znaš da im se rasipala obična ručna getriba u normalnim uvjetima vožnje? Skoro nikome?
|
Vjerovao ili ne, ali ja sam imao katastrofalne kvarove na 2 rucna mjenjaca.
Fiat Tipo 2.0 16V - odlomio se onaj drzac (ne znam kako se to tocno zove) gdje se sajla kilometar sata spaja na getribu. Puknuo i uletio u getribu. Izgledala je kao da si ispraznio bubanj Magnuma 44 u nju. Kako je bio talijanac, polovna getriba iz Italije za 400 DM, novi kuplung set i vozi dalje
Opel Astra G - odlomila se cetvrtina jednog zupcanika u diferencijalu i napravila kaos. Kako je sve jedan sklop u istom kucistu moze se smatrati kvar mjenjaca. Fina rupa na kucistu mjenjaca. S ovim je bio problem jer u svoj svojoj mudrosti je Opel odlucio da na taj auto pase getriba SAMO od tog motora i SAMO tog modela Astre. Mjenjac nekog drugog motora iste verzije Astre ili mjenjac drugog Opela sa istim motorom nije islo gore. A kako je bila rijec o 2.0 16V verziji nije bilo sanse naci drugi polovni mjenjac jer je bila dosta rijetka verzija Astre G. Na kraju morao krpati kuciste mjenjaca, presloziti diferencijal i to je bilo to. Napravio 50k poslije i onda prodao auto, ali mjenjac vise nikada nije isto saltao kao prije kvara. Sreca u nesreci da kada se podrobio dif nista nije uletilo dalje u sam sklop mjenjaca.