Citiraj:
Autor The Exiled
Kaj je sad bilo, pa još za vrijeme Windows XP-a smo (od)vrtjeli sve te page file/RAMdisk ekspiremente i nikom ništ, nemojte se odmah srditi.
|
Tada nismo imali puno RAMa u kompu, onako reda velicine 2GB je bilo sve sto smo imali jer XP nisu vidjeli preko 3.5GB ili kolko vec, a i diskovi su bili kudikamo sporiji... Windowsi su radili brzo kolko su radili, a u nekim slucajevima su radili stvarno pristojno ugodno... Cak i aplikacije su radile dost brzo...
Danas imamo 30-50x brze diskove, 10x brzi RAM... Windowsi rade sporije, koriste 50x vise RAMa... Aplikacije se vuku u 3 materine... Nikome jasno zasto...
Zato i trazim bilokoji nacin da ih barem malo ubrzam... Tu lijepo podijelim upute kako to izvesti... Odma drvljem i kamenjem po meni (ko i obicno) da kako se usudjujem... Vi po svom, ja cu po svom... Bilo je tako i 90ih, i 2000tih na hr.comp.hardver grupi, eno i pred 10 godina kada sam objasnjavao da se moze swap file ugasiti... Pa ima toga i sada... To je jednostavno tako... A ono, sta da velim, bmk...