Citiraj:
Autor lowrider
Jel hrđaju nešto brže s obzirom da je više vlage i kiše?
|
Kiše sve do Škotske imaš manje nego u Zagrebu, i količinom i intenzitetom.
Pogledaj statistike, iznenadit ćeš se

Hrđaju isti auti, istim intenzitetom i nanistom mjestima. Ovdje kod mene jedino nema soli na cestama
Citiraj:
Autor zgmmax
Razumijem, al skoro 70 milijuna ljudi živi tam.
Boli te briga, super cijene za aute ��
|
Veća kupovna moć, i više entuzijasta. Ljudi općenito vole imati novije, bolje i brže, iako se i dalje moraju voziti jednakom brzinom
Citiraj:
Autor Wolverine
N52 bez ikakvog razmišljanja. Po meni najbolji n/a redni šestak koji su napravili i u pravilu je foolproof ako ga se uredno održava. Pod održava mislim na izmjene ulja, tu i tamo poslušat motor kak radi, bacit oko na stanje DISA ventila.
Koja su sranja?
Pa za početak sranje broj jedan je što nema šipku za provjeru nivoa ulja nego moraš vjerovat senzoru.
Drugo nemaš cajger temperature rashladne tekućine nego moraš tražit po izbornicima.
Treće, DISA ventili se vole rasut i uletit u usisnu granu a ako se to zanemari onda ponekad i u motor.
Gotovo svi imaju ''lifer tick'' ili ti ga hidropodizači se znaju čut nešto glasnije ako se ulje zapjeni. U pravilu se pojavljuje kada se voziš na kratkim relacijama i niskim okretajima.
Rješenje nisu nikakvi aditivi ni ostale gluposti nego jednostavna vožnja od cca 100km na cca 3 kile okretaja pa više. (been there, done that)
Osobno bi gledao 3.0 motor i verzije s magnezijskim poklopcem ventila a ne one s plastičnim. Razlog je jednostavan, osim što magnezijski ne puca ima i zaseban PCV/CCV sustav. Dok je recimo kod plastičnog membrana integrirana u poklopac ventila.
Imaju električnu pumpu vode pa i na to treba obratit pozornost (vidi opasku pod nemaju cajger za temperaturu  )
U glavnom, definitivno prije ikakvog N20 ili N53.
|
Kad sam vozio 118i na servis pa pitao, dobro majstore jel postoji neki senzor koji će mi reći da mi senzor razine ulja ne radi…samo se nasmijao
Što se magnezijskog poklopca tiče, samo na starijoj generaciji je išao. Na E89 svi imaju plastični.
N52 2.5 vs 3.0
Navodno 2.5 više pije ulja i ima više problema s curenjem. Razlika u snazi mi nije bitna. 3.0 je očito poželjniji za takav moderni klasik. Ne vidim da išta ide u prilog u 2.5.
Ok, sve su to stvari koje planiram provjeriti u servisnoj dokumentaciji, skupa s pumpom vode.
Dobar dio ovog što sam našao ima barem godinu dana garancije kod prodavača + opciju nadoplate za do tri godine. Čini se da će se ići u tom smjeru