Citiraj:
Autor tomasini_
hvala za info oko dpc latencija. to mi je nešto skroz novo. koliko je to realno bitno ako je već procesor sam po sebi dosta brz, i kakva je stvar sa tim kod apple laptopa koji se često koriste za dj-ing? kako se slaže laptop da radi u realtime modu?
što se tiće i5, kad sam namjeravao uzeti laptop dobio sam savjet da uzmem i5 jer je i7 beznačajno jači a u tako laganom laptopu to samo znači da će jače throttlati. taj savjet je možda generalno dobar ali osoba koja mi je dala savjet možda ne razumije specifične zahtjeve programa koje ću koristiti.
možeš li mi preporučiti još neke modele koji bi bili dobri za mene, i možda neki dobar webshop za polovnjake?
|
Ehhh, ja sam Lenovo prekrizio nakon vrlo neugodnih iskustava sa servisom i podrskom tu u Hrvatskoj... Ali s obzirom da ides na polovnjaka, ajde, budem se sredio...
Opcenito za DJanje, ekipa najvise voli Macbooke... Koliko sam shvatio oni nemaju problema sa DPC latencijama kao Windows bazirani laptopi...
Ako ti je budzet tako mali, tih nekih 300-350EUR, nemas puno izbora... Lenovo T490 ili T14 Gen1... Dell Latitude 54xx ili 74xx (XX recimo nek bude 90 ili 00) ili mozda XPS iako mislim da neces naci XPS u tom budzetu... HP Elitebook 84x G6, G7?
I onda ides podesavati za DJing... Za pocetak, zamijeni termalnu pastu, mozes staviti ove neke padove koje kolege spominju... U power managementu odaberi 'High performance' tako da ti sto duze radi na visim frekvencijama, bitno je da frekvencija ne plese, ako postoji nacin da ju blokiras na odredjenm nivou, onda idi sa time (mislim da bi sa QuickCPU to mogao postici)... Ako mozes undervolt napraviti, to isto pomaze... Mozes jos probati sa Process Lasso dati veci CPU i IO prioritet softveru sa kojim radis i audio driverima... Ima tih uputstava po netu, tako da bi bilo dobro da malo pogledas sto se nudi, nemoj odmah krenuti sa jednim uputstvom, nego procitaj 3-4 uputstva dok ne vidis sta sve ekipa brlja (jer neki stvarno brljaju)...
Mrezne kartice (LAN i Wifi) znaju ubaciti dosta tih latencija, tako da u Device manageru disableaj karticu koju ne mislis koristiti... Dodatno, iskljuci multithreading u BIOSu ako je moguce...
Za testiranje latencija imas
LatencyMon pa provjeri kako se komp ponasa nakon svakog tweaka koji napravis... Sretno!