Citiraj:
Autor Hamm
Žena se full zagrijala za Mazdu, a ja osim da je atmo i da bi trebao biti full durabilan ne znam ništa previše.
|
Imam Mazdu 2 i Opel Astru istovremeno (sada Mazda ide u prodaju jer je u medjuvremenu dosla i Cupra) i moram priznati da nisam bas impresioniran Mazdinom kvalitetom.
Usudim se reci da je Astra svemirski brod za nju.
Prva izmjena prednjih disk plocica:
- Mazda na 12k km ????
- Astra na 30k km, a Astra ima preko 50% vise konja, momenta, 200kg vise i jos automatik
Prva izmjena diskova i plocica:
- Mazda na nekih 37k
- Astra na nekih 75k km
Prvo punjenje klima uredjaja:
- Mazda nakon 5 godina
- Astra ima 8 godina i jos nije punjena jer radi bez greske
Prelazak preko tracnica:
- u Mazdi puno vise zazvrnda nego u Astri, a Astra ima duplo vise kilometara
Rad u leru:
- Astra u leru radi nemjerljivo mirnije i ugladjenije, imam osjecaj kao da usporedjujem 3 vs 4 cilindra (oba su 4 cilindra, 1.4T Astra vs 1.5 Mazda)
Servis:
- tu negdje oko duplo skuplje za Mazdu nego za Astru
Kasko:
- 30% skuplji za Mazdu iako auto ima puno manje konja (90 vs 150) i "sticker price" je puuuno manje (118k kn vs 159k kn)
OK, nije ista klasa auta, ali opet me bode u oci jer bi ipak Mazda trebala biti nepoderivi Japanac, a Astra bezvezni Svabo. Daleko je to od neke opjevane kvalitete.
Ono gdje je Mazda bolja su zarulje, evo 6 godina i jos niti jedna na autu nije mijenjana. Na Astri u 8 godina sam nekoliko zarulja kratkih svjetala promjenio, jednu zadnju poziciju i jednu na zadnjim tablicama.
Jedino moram priznati Mazdi da stvarno nevjerovatno malo trosi. Odlazak na posao i s posla u ZG i prosjek 7l na 100km, da mi netko to kaze sastrane rekao bi da laze i da je to nemoguce na 1.5 benzincu. Kako im to podje za rukom nije mi jasno.