Bok svima,
nigdje ne vidim da itko o ovome razglaba, vjerojatno jer su svi sretni sa NVME diskovima, no kako mi vrag neda mira sad kad sam u uredu i neda mi se nis pametno radit, onda sam si zadao zadatak da si slozim RAMDisk i prebacim sve cache i temp foldere na njega...
I.... USPIO SAM! 
Imam na kompu 64GB RAMa pa me bas briga za sve, ionako sam iskljucio swap file...
Dakle, od RAMDisk alata ima ih nekoliko koji su dobri, no za moje potrebe sam iskoristio
Starwind RAMDisk. Trebat ce vam jedino neki sluzbeni email da to skinete jer ne dozvoljavaju gmail.com i slicne servise.
Instalirao sam RAMDisk i kreirao RAM Disk velicine nekih 5GB. Bit ce mi OK za moje potrebe, vjerojatno bih mogao procit jednako dobro i sa manjim.

Kod ovog RAMDisk sofvera je jedini problem sto ce drive letter biti prvi sljedeci na popisu jer nema mogucnosti podesavanja drive lettera. Meni to nije bio neki problem.
Tako, sada imam RAM disk od 5GB... Idemo dalje... Prvo sam preselio ENV varijable od Windowsa za TMP i TEMP foldere na taj RAM disk... Vrlo je jednostavno, kreirao sam folder na RAM disku koji se zove TEMP i onda Win + R (Run) -> sysdm.cpl -> Advanced - Environment Variables i tamo izmijeniti TMP i TEMP i na gornjem i na donjem boxu da pokazuje na TEMP folder koji sam kreirao na RAM disku... Kod mene je to E:TEMP...
Vec sa ovime je sustav dost ubrzaniji, pogotovo recimo MS Teams koji mi sada prakticki trenutno reagiraju na promjene chatova i slicno...
E, onda sam naletio na jako zgodan programcic za prebacivanje cache foldera, a zove se vrlo intuitivno -
SoftPerfect Cache Relocator... Da bi se njega upogonilo, najbolje je na RAMdisku kreirati foldere za sve programe koje je ponudio (Chrome, Edge, Telegram, Vivaldi, Opera, itd. ovisno tko sto ima)... On ce onda napraviti softlinkove
Onda kod odabira foldera morate ga naci na popisu i doslovno doubleclick napraviti na taj folder, inace ce pobrisati sve foldere na RAM disku... Recimo, kod Telegrama, to moram ovako... Doslovno ga pronaci na popisu i onda doubleclick napraviti na njega...
Nakon toga, uredno mogu rebootnuti masinu da provjerim jeli sve radi... Ali NE! Nema foldera na RAM disku vise!? Ooo da, pa naravno, RAM disk, nakon reboota nestane pa se opet kod podizanja sustava pojavi... A nis, idemo napisati malu BAT skriptu koju cu ugurati u Registry da se dize kada se komp boota i zdravo... To se tu ubacuje - Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
I sada opet reboot... I gle cuda, sve radi kako spada!

RAM disk se puni cache i temp glupostima... Problem solved, komp prodisao...
Ako pak na kompu imate neki program koji ima svoj TEMP folder, a kojeg Cache Relocator ne vidi, uvijek mozete sloziti symbolic link... Ima ovdje dobro uputstvo -
https://www.howtogeek.com/16226/comp...dows-or-linux/
Napominjem - svi koristeni alati su besplatni, a ovo je jedina kombinacija sa kojom sam uspio postici da mi sve radi nakon reboota...
Takoc, sad kad sam napisao uputstvo odo doma, pa cu isto to slozit na malom laptopicu... S time da on svako malo ide u suspend pa cu onda isprobati i kako se sve ponasa sa suspendom...