Citiraj:
Autor calypso
Ne znam ni dal cu ga na struju spajat...  Taj ide u vitrinu...
Onaj drugi TrueX 52x bi mogo biti koristen za ripanje muzike...  I za raznorazna testiranja...
|
Znaš, ne mogu čak ni reći da te "krivim", obzirom na to koliko su rijetki i nažalost skloni kvarovima. Još tamo bude bio najsigurniji.
Citiraj:
Autor calypso
A ovaj tvoj Kenwood kazic, jako lijepa masina...  Malo sam slab na kazice iz 80ih... Inace, nedavno sam u jednom ciscenju jednog ureda naletio na nekakav walkman, mislim da je SONY ili AIWA, moram bacit oko... Cak sam mu i gumicu nabavio... 
|
Hvala
Ironija je u tome što kad je KX50 bio nov, bio je to low-end model za one koji su željeli dašak luksuza i dojam full logic kazetofona a nisu si ga mogli priuštiti. Za one koji ne znaju o čemu pričam, full logic je značio da je mehanizam elektronički reguliran, i da se sve mehaničke tranzicije rade uz pomoć solenoida. Tek je kasnije, sredinom 90ih ovo postala norma i počelo stavljati na sve modele (čak i one jeftine) dok su stariji poput KX50 bili samo "soft touch", ali u potpunosti mehanički.
U stvari, Kenwood je napravio zanimljivu konfiguraciju gdje mehanizam non stop vrti od trenutka kad se Kazić upali, i sve funkcije (kao i tranzicije iz stupnja u stupanj) se vrše mehanički, poput mjenjača na autu. Noćna mora za rastaviti i očistiti jer ima 5 različita remena i 3 tarenice koji su se svi ili presušili ili rastopili u naftu pa ih je trebalo strugati i čistiti. Vjerojatno zato ga je bivši vlasnik i "dao" za 20eur, nije mu se dalo petljati po mehanici, a niti jedan servis ovo ne bi išao raditi u današnja vremena.