View Single Post
Staro 16.04.2025., 15:30   #3858
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor BinaryJesus Pregled postova
Ako misliš spajat tablet na telku onda samsung s10+ a ne FE serija. I pazi ovi xiaomi tableti podržavaju dp out ali samo screen mirroring u originalnoj 2:3 ili 16:10 rezoluciji pa onda imaš crna područja na telki. I još jedna stvar Netflix i drugi ofišl programi za gledanje filmova neće raditi na vanjskom displeju zbog DRMa. Znači ako misliš gledati filmove tako preko tableta samo Stremio ili drugi piratski programi.

Ja imam isto Redmi Pad Pro 8 koristim ga za gledanje filmova, čitanje stripova i mange i za to ne bi nikad koristio laptop. Nemam ni tipkovnicu ni olovku ne trebaju mi. Za scrolanje po stripovima i mangi koristim jeftini BT miš za 20 eura.
Obično dok sam imal (spojen na telku 55") pc, gledao sam filmove prek vlc playera, naravno bitno je i da su torrenti funkcionalni na tabletu

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Pitao sam domaćeg distributera je li ta tipkovnica osvjetljena pa su mi rekli da nije. Međutim, čini mi se da sam na Aliji viđao i osvjetljene.
Za sve ono što si naveo ne treba ti laptop od 1.700 EUR. Ne treba ti ništa jače od npr. R5 7520/30U, 16Gb rama i 512 diska na 15,6" ekranu bi ti bilo sasvim dovoljno, a to se da naći za <500 EUR.
Privrremeno i povremeno koristim ženin laptop 16", ryzen 5 7430U 16gb, mogu reć da solidno radi, al bome nekad i zatrokira a kolko je sad tu hardver a kolko sami winsi 11 (koji su koma) o tome bi se dalo pričat, ekran nije baš dobar.. A za kak ti veliš 500€, nemrem nać laptop s odličnim ekranom.
A i ona Yoga koju sam spomenuo ima odličnu bateriju.

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Onda znaci da se NE dvoumis izmedu laptopa i tableta jel?
Pa znaš kaj, prednost laptopu dajem radi svestranosti, tipkovnice a tu su i winsi. Sad surfam na 16" i mogu reć da je taman veličina, pošto ne nosim okolo laptop.

Tablet je jeftiniji, a out of box imaju odlične ekrane, većina tableta.. E sad, negdje sam gledao a i čitao pa se povede rasprava dal može tablet zamjenit laptop, čitam okolo (reddit) da im je laptop (teži zadaci) primaran, a za sve ostalo tablet koji praktički odlično izvrašava posao.

Nisam o tabletima nikad razmišljao, uvijek sam na njih gledao kao na multimediju, sve u jednom, vremena se mjenjaju a i tehnologija napreduje, mada mi oni ostavljaju dojam praktičnosti.

Kolko čitam, samsung tab hvale naveliko 9+/10+.Jedino eto velim, za pisanje, onda je bolje nabavit dodatnu tipkovnicu/cover, ipak je lakše neg kucat po ekranu.
zvonac je offline   Reply With Quote