View Single Post
Staro 15.04.2025., 11:36   #7075
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova

Pogledaj prvi dio grafa i skuzit ces da sa UV temp procesora ide dobrih 5-6 stupnjeva nize u idlingu...

U full loadu je vjerojatno nesto drukcije, ali sam trenutno glup za razmisljanja zasto jer mi je rano jutro...
Imas pravo, kako se nisam uopce fokusirao na idle, totalno sam ga ignorirao u ovim testovima. Zato sam spominjao samo full load. Sa idleom cu se zabavljati ovih dana makar necu raditi usporedbu s pastom jer nema smisla. Sad gledam te chartove, UV i PTM ladno oko 10C dolje u idleu, nije lose.

Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
max temp su malo bolje. 3-4c na core-u nije malo bome imo.
Ako citas temperature dolje lijevo, to nije max temp. To su trenutne temperature na krajnjoj desnoj strani grafa u trenu uzimanja screenshota kad sam zavrsavao test i kad je cpu bio limitiran i stabiliziran na 15W.

Usporedi podatke u prvih par min kada ide na 25-28W i vidi temp na Y osi

Onda primjeti da u tom pocetku stabilnije drzi boost kad ima apliciran PTM jer ne udara prochot limit (nikad ga ne udari btw, to je ogroman napredak)

Imho, nije ti samo 2-3 C razlike, ima tu dosta vise napretka.

Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
nije mi jasna "max cpu temp." sta je to, ako nije max temp po nekom core-u sto nije jer su navedene manje. ili je "cpu cores max" nekakav average u biti pa to ne treba ni gledat?.
Max cpu temp dolje desno crvena slova je maksimalna temp neke jezgre koja je postignuta na vidljivom chartu (prikazano iscrtkanom crvenom vodoravnom linijom na chartu). To je ono sto sam gore spominjao, prije je cpu udarao temp. limit od 95 C, a poslije jedva da takne 85 C.

Barem se ni fan ne mora vise znojiti na 7000+ okr. sto je isto ok za njegovu dugovjecnost valjda. A i malko je tisi.