View Single Post
Staro 15.04.2025., 00:06   #7066
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Isto iskustvo i kod mene, radi jednako neovisno o resetu biosa. Bios 1.56, w10 ltsc i TS 9.7.

Spominjes razlike u temp medju jezgrama. Na pasti sam imao po 5 C. Na PTM-u je mozda par C, ali puno normalnije to sve izgleda sad nego prije. Jezgre 5 i 6 su bile najtoplije prije, mozda je tako by design, ne znam.

Imam isti 8350U. Mislim da ce mom -90mV biti sweetspot (to sam vrtio par tjedana bez problema). Ovih dana sam nesto kemijao sa TS-om i imao sam bsod-ove na -110mV. Testiraj UV kad si na bateriji a ne na napajanju (to sam citao na netu), i testiraj dobro kad je u idleu. Nekad zna pod loadom sve super raditi, a u idleu krkne.

Ako si uzimao PTM sa onog linka, onda ide iz kine. Meni je stiglo kroz ravno 2 tjedna.

Kod mene je sve visemanje slicno, jedino alarm u optionsima nisam palio. Mislim da ti je to mozda i nepotrebno jer cim krene jaci load, power limiti pocnu trotlati i prije nego lupis recimo 95 C kad se aktivira prochot limit. Mislim da se vec i na 85 C aktivira edp i power limit 2 i onda on postepeno rusi TDP prema 15W. To je taj interni termalni "switch" kojeg ne mozemo overrideati.