Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Autor xlr
Problem koji imam, a dosta je rijedak i nepredvidiv, i vidim da ga jaaako puno ljudi ima i na drugim laptopima (thinkpadi, dell, hp) dogadja se kad je lap na punjacu. Laptop mi je na random odlazio u hibernaciju. Onda sam u event vieweru skuzio da se pojavljuje kernel power event 524 "critical battery trigger met". Laptop na moment registrira kriticnu razinu baterije i hibernira se. To se moze ugasiti u power planu, podesi se "do nothing" za critical battery alert. Sad se vise ne ugasi nego baci windows poruku preko ekrana "critical battery", vidim u trayu da je baterija prikazana kao potpuno prazna, i nakon par sekundi se poruka makne i baterija opet prikazana kao puna. To mi se dogadjalo i prije magnetskog adaptera pa ne povezujem problem s tim. Danas kad sam otvarao lap sam reinsertao bateriju jer neki kazu da hoce biti i do kontakta, pa cemo vidjeti.
|
Istu stvar sam vidio i na mom bivsem Lenovo P15v Gen3... Krenuo sam ucitavati WoT i puff, laptop se ugasio... 'Critical battery trigger met' u Event logu... No, prije toga mi se bezbroj puta bio ugasio usred Teams sastanka, ali nikada nije bacio nikakav unos u Event log nego se samo ugasio ko da si mu bateriju odspojio...
Na kraju sam ga odnio na servis, tamo su ustanovili nekakav problem sa Power tipkom, zamijenili maticnu plocu u jamstvu, iako su prije toga ponistili jamstvo jer je neki dosjed sarafa na plasticnom donjem poklopcu bio slomljen... Platio 56EUR za novi bottom cover i puff, opet moze popravak u jamstvu... Nakon te epizode sam odje*bo Lenovo, presao na Della i bmk za njih i njihov sugavi servis...
Sto se USB-C adaptera tice, drzi se tog magnetic USB-C adaptera, on ce drzati kontakt, a kabel nece onda opterecivati niti pigati USB-C konektor koji je na maticnoj ploci... Kasnije su se genijalci iz Lenova ipak sjetili da bi mogli USB-C charging port stavljati na daughterboard pa ako se nesto desi sa USB-C portom, da ne moraju cijelu maticnu plocu mijenjati...
A ovo za thermal pad, jesi probao undervolt napraviti na tom X280? On ima specke slicne ovom mom Dellu Latitude 7390... Uspio sam otkljucati undervolting tako da sam u BIOSu napravio 'Reset to factory settings', nakon toga Throttlestop moze kontrolirati voltaze... Give it a try, meni su temperature pale drasticno, a baterija mi sada umjesto pocetnih 3 sata traje nekih 7-8 sati... Na mom i7 8650U sam spustio voltazu na procu za nekih 145mV, cache i intel iGPU sam spustio za 112mV... Laptopic radi stabilno, uredno se dize iz suspenda, nemam nikakvih zamjerki...
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika
2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS
Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen
Zadnje izmijenjeno od: calypso. 13.04.2025. u 23:06.
|